İç pilavı sade (cigersiz) sevenler için güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum..Bu haliyle çok nefis olmuştu..Aslında iç fıstığımız (antep)olmuş olsaydı,tereyağında tavada çevirip kestanelerin üzerine dökünce çok daha lezzetli oluyordu..

Sizlere bir tavsiyede bulunacağım arkadaşlar..Bundan yaklaşık 20 yıl önce bir dostumuzun evinde tatmıştım fıstıklı pilavı ve o günden beride sıklıkla yaparız.Normal tereyağlı pirinç pilavını yaptıktan sonra şekilli bir tabağa çeviriniz(dinlenmiş olması şart).1 Çay bardağı veya daha fazla fıstığı 1 yemek kaşığı tereyağda kızartıp (pilava az yağ koyup, fıstıklara fazla yağ ekleyebilirsiniz.böylesi çok lezzetli oluyor.)yağı ile birlikte pilavın üzerine dökünüz..Muhteşem bir pilav olduğunu göreceksiniz..))Afiyetler olsun..!!



Kestaneli iç pilavımı zçok nefis olmuştu..Geçenlerde misafirlerimiz vardı ve haliyle annecik bu pilavdan da hazırlamıştı..Bizler iç pilava, ciğer eklemediğimiz için normal iç pilav hazırladı annecik..Pilav demlendikten sonra şekilli bir tabak veya pasta kalıbına bastırılıp çevrilir.

Üzeri içinde:
Kestaneler hafif kızartılıp kabuklarından ayrılırlar..(bizimkileri ayırmak zor olmuştu,haliyle parçalandılar..))
Bir tencerede 2 yemek kaşığı şekerle 1 tatlı kaşığı krema karamel oluncaya kadar kaynatılır..(çok sert olmatacak)Sonra kestaneler eklenip iyice karıştırılıp çevrilmiş pilavın tepesine yerleştirilir.




Börekleri kuzenimizin dünürü yapıp göndermişti bize..Kendileri Selanik göçmenleri ve halende oraya sıklıkla gidip gelirler..Börekler kıymalı ve peynirli idiler..Elde açma börek..Gördüğümde hazır baklava hamurundan yapıldığını sanmıştım..Fakat işin aslı öyle değilmiş..Birde ciğerli börekleri var ve popüler..))Bizler ciğer yemediğimiz için o dillere destan böreğin tadınıda haliyle bilmiyoruz..))Bu yüzden size bu böreğin tarifini üzülerek veremiyorum..Kendilerini gördüğümde ilk işim tarifleri almak olacak..))