Gereçler:
2 bardak pirinç
5-6 adet bıldırcın
2 büyük domates
1yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz-karabiber
Yapılışı:
1. Bıldırcınların tüylerini ve içlerini temizleyip yıkayın. Üstlerini tuz ve karabiberle ovun. Kızdırılmış yağda çevire çevire pembe renkte kızartın. 1 bardak sıcak su katın ve kısık ateşte veya fırında yumuşayana dek pişirin. Bıldırcınları bir kaba çıkartın.
2. Bıldırcıların kalan suyuna 3 bardak su ekleyin; ayıklanmış ve doğanmış domatesleri 1 kaşık tereyağıyla biraz tuz katın. Kaynamaya başlayınca, ayıklanmış ve yıkanmış pirinci salın. Kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişirin. 30 dk demlendirin.
3. Pilavı bir tabağa boşaltın. Üzerine bıldırcınları koyup servis yapın.