Genellik bitki çayı olarak içtiğimiz kuşburnunun marmeladı da çok lezzetlidir. Yumuşacık kek hamuruyla birleşip beş çayınız için harika bir alternatif olabilir. Malzemeler,
- 5 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şeker
- Yarım su bardağı kuşburnu marmeladı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 Paket kabartma tozu
- Yeterince un
Süslemek için,
- Kuşburnu marmeladı
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı,
- Derin bir kapta yumurta ve pudra şekerini köpürene dek çırpın.
- Sıvıyağ, marmelat, kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Boza kıv..... gelinceye kadar un ekleyip kaşıkla karıştırın.
- Düz bir fırın tepsisini yağlayıp hamuru dökün.
- 185 derecelik fırın ısısında 25-30 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra çay bardağının ağız kısmıyla halkalar çıkarın.
- Servis tabağına yerleştirip üzerlerine bir tatlı kaşığı marmelat sürün.
- Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun