Genellik bitki çayı olarak içtiğimiz kuşburnunun marmeladı da çok lezzetlidir. Yumuşacık kek hamuruyla birleşip beş çayınız için harika bir alternatif olabilir. Malzemeler,


  • 5 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • Yarım su bardağı kuşburnu marmeladı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 Paket kabartma tozu
  • Yeterince un

Süslemek için,


  • Kuşburnu marmeladı
  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı,


  1. Derin bir kapta yumurta ve pudra şekerini köpürene dek çırpın.
  2. Sıvıyağ, marmelat, kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Boza kıv..... gelinceye kadar un ekleyip kaşıkla karıştırın.
  4. Düz bir fırın tepsisini yağlayıp hamuru dökün.
  5. 185 derecelik fırın ısısında 25-30 dakika pişirin.
  6. Soğuduktan sonra çay bardağının ağız kısmıyla halkalar çıkarın.
  7. Servis tabağına yerleştirip üzerlerine bir tatlı kaşığı marmelat sürün.
  8. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun