Malzemeler:
180 gr. Tereyağ,oda sıcaklığında yumuşatılmış
1 Su Bardağı Esmer Şeker
3 Yumurta
1/4 Su Bardağı Un (40 gr)
2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1.5 Çorba Kaşığı Kakao
2 Çorba Kaşığı Süt
1 Adet Dilimlenmiş Armut
150 gr Çikolata


HAZIRLANIŞI :
Fırınınızı önceden 180 C'ye ısıtın.
Kek kalıbının altını yağlı kağıtla kaplayın.
Tereyağ, esmer şeker ve yumurtayı krema kıva mına gelene kadar mikser ile çırpın.
Unu ve kakaoyu hazırlanan kremanın içine ekleyin. Kabartma tozu ve sütü de ekleyerek mikserin 2. hızında hamur ayaklarıyla 1-2 dakika karıştırın.
Hazırlanan karışımı kalıba boşaltın ve armut dilimlerini kekin üzerine yerleştirin. Önceden 180 C'ye ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin.Keki fırından aldıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın.
Arzu ederseniz kekinizi dilimleyip çikolatayı eriterek hazırlayacağınız sosla servis yapabilirsiniz.