Nar'ın faydalarını birçoğumuz biliyoruz yine tekrar edebiliriz fakat nar taneciklerini ayıkladıktan sonra atttığımız kabuğunun faydalarını öğrendiğinizde çok çok şaşıaracaksınız arkadaşlar.

Siz siz olun bundan sonra nar kabuklarını sakın ola ki atmayın.Bakın Şifa kaynağı nar ve nar kabuğunun fayaları nelermiş hep birlikte öğrenelim;

Nar kabuğunun Nar suyundan çok daha fazla değerli olduğunu biliyormuydunuz?

Nar suyu bir ilaç gibi sağlığımız i Çin faydalıdır, ancak kabuğu suyundan daha fazla değerlidir. Nar kabuğu içinde bulunan ellagik asit, başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini hem önleyici hem de iyileştirici faydalar sağlamaktadır. Nar kabuğundaki flavanoitler, fenolik bileşikler ve antioksantlar suyundan çok daha fazla miktardadır.

Nar kabuğunun kötü huylu kolesterolü azalttığı, beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara, kalp ve damar hastalarına suyuna göre çok daha önemli faydalar sağlıyor.Ayrıca Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, anti-mutajen ve anti-kanser özelliklere sahip.Bu konuyla ilgili çalışmalar meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde anti-kanser özelliğini göstermiştir.



Nar kabuğu narın en değerli yeri iken ülkemizde meyve suyu fabrikaları bu değerli maddeyi üstüne bir de para vererek çöpe atmaktadır.Nar kabuğu nar suyundan çok çok daha fazla değerli olduğunu umarım anlamışsınızdır.

Sıkılan narın kabukları asla atılmamalıdır.Gölgede veya 40-50 dereceyi geçmeyecek ortamlarda kurutarak, ufaladığımız nar kabuklarını serin bir yerde saklayalım. Daha sonra 100 gram kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atarak, yaklaşık 10 dakika kaynatıp suyunu hemen her gün çay olarak tüketelim. Böylece başta kanser, kalp ve şeker hastalıkları olmak üzere pek çok hastalıktan kendimizi korumuş olacağız. Hatta çay içmekten üşenirsek, kurutulmuş ve parçalanmış nar kabuklarını, kahve çekme makinelerinde toz haline getirip, bir çay ya da kahve kaşığı tozu salata, peynir gibi gıdalarla direk olarak ta içebilirsiniz.