Beyin travması, tümör, doğuştan kaynaklanan bazı beyin-omurilik anomalileri nedeniyle, beyin-omurilik sıvısı burun akıntısı olarak gelebiliyor. Bu nedenle uzmanlar, burun akıntısının basit bir şey olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti.
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Adem Cenkçi, çocukluk çağında çok sık görülen şikayetler arasında yer alan burun akıntısının sadece soğuk algınlığında olmadığını söyledi. Cenkçi; "Yeni doğanlarda, burunda darlık, tıkanıklık gibi doğumsal burun anomalileri ve akut sinüzit ile bronşit, kızamık, boğmaca gibi hastalıkların başlangıç dönemlerinde de su gibi burun akıntısı görülür. Bazen burun akıntısı ve burunda şişme, nazal mukozanın, soğukhava, nem değişiklikleri, sigara içilmesi, baharatlı yiyecekler tüketilmesi, stres gibi çeşitli uyarılara verdiği tepkidir. Kafa travması, tümör, doğuştan kaynaklanan bazı beyin-omurilik anomalileri nedeniyle burundan beyin omurilik sıvısı akıntı olarak gelebilir.'' dedi.
Alerjiye bağlı burun akıntısı da görülebileceğini belirten Op. Dr. Adem Cenkçi, "Bunlar mevsimsel ya da yıl boyu devam edebilir. Burun akıntısı temiz ve su gibidir. Akıntı ile beraber aksırık, göz rahatsızlıkları tabloya eşlik eder'' diye konuştu. Buruna yabancı cisim kaçması sonucu oluşan akıntının ise tek taraflı, kötü kokulu ve kanlı olabileceğini vurgulayan Dr. Cenkçi, bazı ilaçların da burun akıntısına neden olduğunu söyledi.