Uzmanlar, ıspanağın, karaciğeri, lenf bezlerini, kan dolaşımını uyardığını belirterek özellikle hamilelere kanlı canlı bir bebeğe sahip olmaları için bol ıspanak yemelerini tavsiye ediyorlar.Potasyum yönünden çok zengin olan ıspanak, yüksek tansiyonu düşürmektedir.Demir yönünden de zengin olan ıspanağın yüksek oranda oksalat içermesi demir alımını engeller gibi görünürse de, yapılan araştırmalar iki günde bir ıspanak yiyenlerde demir oranının başlangıçta biraz düştüğünü fakat sonrasında yükselen düzeylere ulaştığı anlaşılmıştır.

Ayrıca ıspanak yüksek oranda folik asit içeren ıspanak, gebe kadınların spina bifida (omurganın bir yanının açık olması) hastalığıyla sakat çocuklar doğurma rizikosunu en aza indirir. Ispanak, zengin oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere iyi geliyor.Ispanağın, idrarı artırıcı, müshil, tonik ve yatıştırıcı etkileri de bulunuyor.