Bademcik Şişmesi Hastalığı için Gereken Şifalı Bitkiler
Yaban mersini, Hatmi, Papatya, Keten tohumu, Dut, Soğan, Zeytinyağı, Üzüm suyu
Hazırlanış Şekli
* Yaban mersini on dakika süre ile sıcak suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya dut pekmezi ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hastalık süresince hazırlanan bu şuruptan günde üç çorba kaşığı içilir.
* Hatmi çiçeği ve papatya birlikte demlenir, süzüldükten sonra iki saat dinlendirilir. Hazırlanan bu karışım şurup kıvamına gelinceye kadar üzüm suyu ile tat*landırılarak karıştırılır. Hastalık süresince bu şuruptan ısıtılarak bir fincan içilir.
* Zeytinyağı ile pişirilen soğan lapa halinde ezilir. Hazırlanan lapa ılık bir vaziyette temiz bir tülbente yayıldıktan sonra hastanın boğazına sarılır.
* Kurutulmuş papatyalar günboyu sirke dolu bir kapta bekletilir. Sıkılarak elde edilen lapa ısıtılarak bir tülbente yayılır. Hazırlanan yakı hastanın boğazına sarılır.