Nazikçe isteyin
Eğer sorunuzu onu sinirlendirecek şekilde, huysuz ve diktatör bir tavırla sorarsanız hiç kuşkusuz, istediğiniz her neyse alamayacaksınız. Gelecek sefere, aşksam yemeğini onun hazırlamasını istiyorsanız, işe ona iltifatlarda bulunarak başlayın. Mesela; ‘’Bebeğim, geçen hafta yaptığın o spagettiye bayıldım, en sevdiğim yemeklerden biri oldu. Bana bir daha yapar mısın? ‘’gibi. Birazcık yağ çekmek işe yarayacaktır. Burada dikkat edeceğiniz en önemli nokta, onun becerikli olduğu konuları keşfedip, biraz abartı övgülerle durumu kendi aleyhinize çevirip, istediğinizi elde etmek olacaktır.
Bazen hiç istemeyin, ima edin
Eğer partneriniz sizi çok iyi tanıyor ve ondan bir şeyler isterken yapacağınız iltifatların çok da gerçek olmadığını biliyorsa, böyle durumlarda isteklerinizi direk söylemeyin. Onun yerine, isteğinizi ya da hayalinizi en iyi kastedebilecek yakın şeyler söyleyin. Mesela; ‘’Aman Allah’ım ne kadar güzel bir çanta. Çok sevdim, bayıldım ama ne yazık ki, bu ay daha fazla para harcayamam’’ diyebilirsiniz. Bu da işe yaramazsa; Psikolojinizi biraz daha su yüzüne çıkarmanıza yardım edecek sinirli ve üzgün bir tavır takınabilirsiniz. Ancak siz yine de çok dikkatli olun, planınız ters tepebilir. Belki, o sadece, ona sorulduğunda yapan erkeklerdendir.
Önce siz yapın
Bazen istediklerinizi almanın tek ve basit yolu, sizin de aynı şeyi ona vermenizden geçer. Farz edin ki, sırtınıza güzel bir masaj yapmasını istiyorsunuz. Öyleyse bunu yapan ilk siz olun. Ondan istediğiniz şeyleri düşünün ve planlayın. İstediğiniz her neyse ilk siz yapın ve bu şekilde o hazzı almasını sağlayın. Sizin bu yaptığınız onun çok hoşuna gidecek ve aynı hoşnutluğu size yaşatmak isteyecektir. Bazen, maalesef erkekler bu tarz hoşlukları yapmayı unutabiliyorlar. Bunu bizzat onun üzerinde deneyerek hatırlatabilirsiniz.
Tehdit eder gibi istemeyin
Bayanlar lütfen, erkeğine sürekli kurallar koyan, emirler veren, tehditler savuran dominant kadınlardan olmayın. Sakın ‘’Ben eve dönmeden önce, evi temizlesen çok iyi edersin.’’ ya da ‘’Eğer bu huyundan vazgeçmezsen, beni bir daha göremezsin. ’’gibi cümleler kurmayın. Eğer bu şekilde isteklerinizi dile getiriyorsanız, karşılığında sadece erkeğinizi sinirlendirmiş olursunuz.Onun, istediklerinizi yerine getirmesini sağlamaya çalışıyorsunuz, sizden nefret etmesini değil. Eğer, son zamanlarda size karşı ters ve çok kötü davranışları yüzünden bu tarz cümleler kurmaya başladıysanız, belki de ayrılmanız en doğru karar olacaktır. Sizin için yeterli olmadığını düşünüyorsanız, gitmesine izin verin. Bu tarz davranışları, bu ilişkinin daha fazla yürümeyeceğinin işareti olabilir.