Fenerbahçe takımını yapılan saldırı, sarı-lacivertli yönetimi radikal kararlar almaya yöneltti.
Fenerbahçe'de yönetim ve teknik heyet yaşanan hain saldırının oyuncular üzerindeki etkilerini silebilmek için harekete geçti. Yöneticiler, teknik direktör İsmail Kartal ile görüşerek gerekirse profesyonel mental destek alımı da dahil olmak üzere yapılabilecek herşey için hazır olduklarını ifade ettiler.
İsmail Kartal'ın bu öneriyi kabul ettiği, sağlık heyeti içinde bulunan takım psikoloğunun yanı sıra bu tarz olaylar konusunda uzman olan iki yeni psikologla daha çalışmaya başladığı öğrenildi. Öte yandan Fenerbahçe yönetiminin özellikle yabancı oyuncuların aileleri ile ilgilenecek bir psikologla da anlaştığı öğrenildi.
BUNDAN SONRA DEPLASMANLARA ÖZEL GÜVENLİKLE GİDİLECEK
Pazartesi günü yapılan yönetim kurulu toplantısında bundan sonra antrenmanlar da dahil olmak üzere sürekli takımın yanında olma kararı alınırken, ileride saha içi ve dışında gelişebilecek saldırılar karşısında suskun kalmaktan vazgeçip aktif tepki gösterme kararı alındı. Yönetimin ayrıca, takımın güvenliğinin sağlanması konusunda özel bir güvenlik şirketiyle de anlaştığı ve bundan sonra deplasmanlarda takımı bu ekibin koruyacağı öğrenildi.
Fenerbahçeli bazı yabancı oyuncuların da kulüpten kendilerine özel güvenlik görevlileri tutulması konusunda yardım istedikleri öğrenildi. Bazı futbolcuların eşlerinin ise çocuklarının okula getirilip götürülmesi konusunda da güvenlik yardımı istediği bildirildi.
SAMANDIRA'DAKİ YÖNETİCİ ODASI BOŞ KALMAYACAK
Teknik Direktör İsmail Kartal'a da takımın moral ve motivasyonunu yeniden sağlamak için her türlü fedakarlığa hazır oldukları mesajını ileten yöneticiler, sık sık Samandıra'ya giderek oyuncularla bir arada olma kararı aldılar. İlk yarıda Galatasaray maçından sonra Samandıra'ya yapılan yönetici odası, bir süredir boş duruyordu. Yaşanan olay sonrasında Aziz Yıldırım mümkün olduğu kadar bu odayı kullanacak. Yıldırım'ın olmadığı dönemde ise Mahmut Uslu burada olacak. İkisinin yanında da en az bir yönetici takımı yalnız bırakmayacak.