MSI, anakartlarının bir çoğunda AWARD BIOS kullanıyor. Fakat AMI BIOS kullanan bazı modelleri de yok değil.
MSI, BIOS güncelleme işini kolaylaştırmak için, bütün dosyaları aynı dosya içinde sıkıştırıp sitesine koymuş. Anakartınızın modeline uygun dosyayı indirdikten sonra, bunu bir klasöre açın. Bu klasörün içine baktığınızda, Autoexec.bat dosyası göreceksiniz. İşte güncelleme işleminin otomatik olacağının göstergesi. Sistemi disketimize, klasörümüzde yer alana tüm dosyaları kopyalayın, ve sistemi yeniden başlatın. İşlem bittiğinde bilgisayarınız yeniden başlayacaktır. Ben buna gelemem, klasik yöntem bana daha hoş diyorsanız, eğer AWARD BIOS’lu MSI anakarta sahipseniz, GigaByte anakartlarda uyguladığımız prosedürün aynısını MSI anakartlarda da uygulayabilirsiniz.
Bir de, MSI’nin AMI BIOS kullanan anakartları var. Bunlar için Güncelleme işlemini adım adım anlatalım:
1. Bir sistem disketi yaratın. Internet çekeceğiniz dosyayı diskete kopyalayın. Aynı diskete yine MSI’nin sitesinden çektiğiniz AMIFL634.EXE dosyasını diskete kopyalayın.
2. Yeni BIOS dosyasının adı şu şekilde olmalı : A54MS10.ROM. Bu dosyanın bir kopyasını başka bir diskette saklayın ve dosya ismini AMIBOOT.ROM olarak değiştirin. Acil durumlarda işimize yarayacak çünkü.
3. Sistem disketi ile sistemi açın ve şunları yazın:
AMIFL634 xxxxxx.rom
xxxxx.rom olan yere BIOS dosyasının ismini yazacaksınız.
4. “Y” tuşuna bastığınızda, güncelleme işlemi başlayacaktır. Programlama işlemi başarılı olursa, “Flash EEPROM Program Successful” mesajı görünecektir. Bir tuşa bastığınızda sistem yeniden başlayacaktır.