‘Survivor All star’ın şampiyonunu 500 bin TL’lik para ödülü bekliyor. Yarışmacıların hemen hepsinin parayla yapmak istediği şeyler aynı: Aileye destek vermek ve yatırım yapmak
HAKAN: Baba olmak istiyorum
‘Survivor All Star’da ne umdun ne buldun?
Yarışmanın zor olacağını biliyordum ama bu kadar değil. Burada en zayıf gördüğümüz rakibe bile yenilme ihtimali yüksek. Herkes kimin nerede, nasıl bir hamle yapacağını az çok düşünebiliyor. Şartlar ve hayat daha zor. Ters köşe yapmak isterken, ters köşe olabiliyorsunuz.
Hedefin nedir?
Şampiyon olmak.
Bunu nasıl başaracaksın?
Doğru ve dik durup, ahlaklı olmalısınız çünkü bizi milyonlarca gencin izlediğinin bilincindeyiz. Ben sporla büyüdüm, geçen seneye kadar su topu sporcusu olarak 400 defa milli oldum. Bir sporcunun nasıl hareket ettiğini göstermek istiyorum.
500 bin TL’yi aldığında ne yapacaksın?
Parayı ailemle paylaşmak isterim. Annemin babamın durumu çok iyi değil. Döndükten sonra baba olmak istiyorum, bu konuda Gizem’i çok hazır görmüyordum ama bu hasret ikimizi de tetikleyecek. 2016 bizim için çocukla başlayacak.
En çok kimi ve neyi özledin?
En çok karımı, annemi, kardeşimi ve evimi özledim.
Gözlerin doldu...
Burada 45 gündür sadece ödül Oyununu kazanarak bir mektuplarını okuduk. Bizden gizledikleri bir şey var mı, rahatlar mı bilmiyoruz. Bunları düşünürken bir de mücadele veriyoruz.
Mesafe insanı ailesine daha mı çok yakınlaştırıyor?
‘Ayrılıklar kavuşmalardan bir fazla değilse, hasret çok güzel’ diye bir lafım var. Ben de onlara kavuşacağım günü iple çekiyorum. Çünkü eşim, annem, babam dünyanın en iyi insanı.
Döner dönmez yapacağın ilk iş ne olacak?
Sevdiklerime sarılıp, onlarla yemek yemek ve dertleşmek... Burada sevdikleriniz ölmüş gibi bir psikoloji var. Çünkü onları görmüyorsunuz, duymuyorsunuz. Gidenin arkasından ağlamak gibi garip bir durum var... Onlara kavuşacağım günü mutlulukla ve hasretle bekliyorum. Şampiyonluk yolunda beni sadece bu duygusallığım etkileyebilir. Onun dışında her şey iyi gidiyor.
Kız yarışmacılarla vakit geçirmek senin tercihin mi?
Biraz kısmet biraz da en yakın arkadaşımın Merve Oflaz’ın burada olması. Çünkü bir kadın yanında bir de kadın arkadaş taşır. Bu durumdan memnunum.
Tek kelimeyle...
Bozok: Yaşlı
Hasan: Adil
Turabi: Kaba
Hilmi Cem: Burnu havada
Özlem: Hırslı
Sahra: Çok hırslı
Nadya: İthal
Begüm: Değişik
Doğukan: İyi insan
Anıl: Hoş çocuk
Berna: Sevmiyorum
Merve Aydın: Koşucu
Pascal: Baba
Serenay: Yes be!
Merve Oflaz: Kadın şampiyon
SAHRA: Hırsım her şeyin üstünde
Buraya gelmeden üç ay önce hazırlığa başladım. Geçen sefer finalden önce elendim ve çok üzüldüm, oysaki şampiyonluk hayalim vardı. Ama konseyde ismim yazıldı. İnşallah finale kadar kalırım da herkes neyin ne olduğunu görür.
Peki niye yazıldın?
Hiç beklemiyordum, çok şaşırdım. İnsanlar kendilerini mutlu eden yalanları duymak istedikleri ve ben de o yalanları söylemediğim için böyle oldu.
‘Survivor’ın en güzel ve en kötü yanı ne?
En güzel yanı, hayatta kalma mücadelesi. Dört ay boyunca açlıkla savaşıyoruz. En önemlisi, psikolojik savaş veriyoruz. Sevmedi-ğimiz ve anlaşamadığımız insanlar olabiliyor, onlarla mücadele edip küçücük bir yerde yaşam sürdürmeye çalışıyoruz. ‘Survivor’ın bana göre olumsuz yönü yok. Sadece döndüğümde psikolojim çok bozuk oluyor. Normal hayatta güler yüzlü, sempatik Sahra varken buraya geldiğimde hırsım her şeyin üzerine çıkıyor. Bu ada bir kadının güçlü olmasını hazmedemeyen erkeklerle dolu.
En çok neyi özledin?
Ailemi ve yemeklerini özledim.
Döndükten sonra ilk ne yapacaksın?
Ailemle bir restoranda yemek yiyeceğim.
Tek kelimeyle...
Bozok: Suratsız
Hasan: İyi niyetli
Turabi: Kötü kalpli
Hilmi Cem: Çözemedim
Özlem: Fazla iyi
Nadya: Fazla sinsi
Begüm: Fazla sevimli
Doğukan: Sempatik
Anıl: İyi kalpli
Berna: Kötü kalpli
Merve Aydın: Çok hırslı
Pascal: Tatlı
Serenay: Sinsi
Merve Oflaz:
Sevimli
Hakan: Değişken
DOĞUKAN: Altı kilo alıp geldim
Daha zor bir ‘Survivor’la karşılaştım. Başta çok iyi hazırlanmış rakiplerim arasında ne yapacağım diye tereddüt ettim Zamanla adapte oldum, iyi ki gelmişim.
Favorin kim?
Kendim!
Kimi rakip görüyorsun?
Bunu ikiye bölebilirim çünkü burası hem fiziksel hem de psikolojik rekabetin olduğu bir yer. Fiziksel rakibim Hilmi Cem, psikolojik rakibim Hasan.
Yarışmayı kazanmak için hangi yönlerine güveniyorsun?
İnsanlarla uyum içerisinde olduğumu düşünüyorum. Fesatlık yapmadığım için psikolojik olarak güçlüyüm.
500 bin TL’yi ne yapacaksın?
Sözleş-meye daha önceki yarışmada yaptığım gibi, ödülün yarısını bağışlamak üzere imza attım. Yüzde 50’yi de yatırım için kullanacağım. Beni ikinciliğe getiren halktı, borcumu ödemem gerektiğini düşünüyorum.
En çok kimi ve neyi özledin?
Eşimi ve ailemi çok özlüyorum.
Nasıl bir strateji belirledin?
Buraya çok yağlı gelmeye çalıştım, altı kilo aldım. Bir ay sonra yarışmacıların vücudu çöktüğünde ben yağlarımdan beslendim. Stresimi yaptığım mobilyalardan çıkardım. Herkesle iyi geçinip, kendimi göstereceğim.
Tek kelimeyle...
Bozok: Hırsına yeniliyor
Hasan: Dört dörtlük
Turabi: Şovmen
Hilmi Cem: Çok başarılı
Özlem: Kalıbından büyük hızı ve cesareti olan biri
Sahra: Çok hırslı
Nadya: Sempatik turist
Begüm: Adanın gülü
Anıl: Arabesk yakışıklı
Berna: Problem X 5
Merve Aydın: Atletik
Serenay: En Survivor kız
Pascal: Sempatik adam
Merve Oflaz: Dünyanın
en tatlı mutsuz insanı
Hakan: Rakamlarla kafayı
yemiş başarılı yarışmacı
ÖZLEM: Sörf okulu hayalim var
Burada birlik ve beraberlik eksik. Güçlü rakipler umuyordum, aynen öyle oldu.
Yarışmadaki stratejin ne?
Strateji kurmayı beceremiyorum. Oyunlarda performans olarak en iyiyi yapmaya çalışıyorum. Adada faydalı olduğum kadar kalmak istiyorum. Final, gerçekten hak edenin olsun.
Finalle ilgili planın yok mu?
Herkes gibi ben de kazanmak istiyorum, ama performansım kötüyse ve hak etmiyorsam finale gitmek istemem.
Kötü performansla finale gitme şansı var mı?
Tabii ki var. Daha önce de oldu. Oyunlarda geri planda durarak, kendini çok yormayarak finale gidenler var. Bu da bir strateji. Ben oyunuma bakarım.
500 bin TL’yi kazandığında ne yapacaksın?
Antrenörüm. Daha önce bir spor salonu işletmiştim. Eşim de sörf eğitmeni, bir sörf okulu açmak istiyoruz.
En çok neyi özledin?
Çok fazla özlemlerim olmuyor. Buraya psikolojim çok hazır geldim. Biliyorum ki, ailem ve sevdiklerim iyi. Ne onları ne de yemek yemeyi özlüyorum.
Döner dönmez yapacağın ilk şey ne olacak?
Hayatıma devam edeceğim ve sarma yiyeceğim.
Tek kelimeyle...
Bozok: Gergin
Hasan: Pollyanna
Turabi: Turbo
Hilmi Cem: Genç
Berna: Eğlenceli
Sahra: Hırslı
Nadya: Güzel
Begüm: Şirin
Doğukan: Sempatik
Anıl: Çok iyi
Merve Aydın: Hırslı
Serenay: Karmaşık
Pascal: Çok sempatik
Merve Oflaz: Konuşkan
Hakan: Hümanist
Merve aydın: Olimpiyatlara hazırlanacağım
Sekiz ay önce katıldığım ilk ‘Survivor’a göre daha zor. Buraya geldiğimde kendimi hiç gitmemiş gibi hissetim. Aç kalmak ve oyun hırsı bizi çok etkiliyor.
Yarışmanın en güzel ve en kötü yanı nedir?
En kötü yanı açlık, en güzel yanı da kazandığın yemek ödülü.
‘Survivor’ senaryon nedir?
Hayatımda hiçbir zaman kolay bir şey istemedim. Kolay olana da elimi uzatmadım. ‘Survivor All Star’, zor bir yarışma ve ben de finale gitmek, şampiyonluk kazanmak istiyorum.
Hangi yönlerine güveniyorsun?
Kendime, karakterime ve yaptıklarıma güveniyorum. Savaçcı özelliğimi herkes biliyor. Bugüne kadar hiç stratejim olmadı, hep akışına bıraktım.
En çok neye hasret kaldın?
Aileme...
Döner dönmez yapacağın ilk iş ne olacak?
Ailemle vakit geçirmek.
Olimpiyatlara hazırlanacağım. Rio benim için çok önemli. Üçüncü olimpiyatıma gitmeyi çok istiyorum.
Seni burada ne konsantre ediyor?
Oyunların zevkli olması, ada yaşantısında gördüğün şeyler seni kamçılıyor.
Tek kelimeyle...
Bozok: Agresif
Hasan: Mülayim
Turabi: Zorba
Hilmi Cem:
Turabi’nin kölesi
Özlem: Şirin
Sahra: Hırslı
Nadya: Neşeli
Begüm: Sevecen
Doğukan: Sakin
Berna: Rengarenk
Anıl: Kardeşim
Serenay: Sinsi
Pascal: Şen şakrak
Merve Oflaz: Sinsi
Hakan: İçten pazarlıklı
HASAN: Yarışmanın en kötü yanı Turabi
Buraya geri döndüğümde yarım bıraktıklarıma devam ettim. Sandalye ve sal gibi yaptığım şeyler bana zevk veriyor. Yarışmacılara dair bazı tespitlerim vardı ama geldikten sonra şoka girdim. 2012 ve 2015 ‘Survivor’ı arasında insanlık anlamında büyük kopukluk var.
Senaryon nedir?
Çıktığım her yola sonuna kadar varmak için çıkarım. Hedefim, birincilik.
Kıbrıs’ta kimlerle yarışırım diyorsun?
Doğukan, Anıl ve Hilmi Cem diyorum.
Kızları rakip görmüyor musun?
Öyle bir şey demiyorum ama güce dayalı olduğu için erkek üstünlüğü var.
En çok neyi özledin?
Ailemi.
Dönünce ilk ne yapacaksın?
Bu, ikinci kez yaşadığım ve telafisi olmayan bir süreç. İnsan uzakta kalınca, ailesini istiyor.
‘Survivor’ın en güzel ve kötü yanı ne?
En güzel yanı teknolojiden uzak olmak. En kötü yanı, Turabi. Onunla burada bir yaşam sürdürmek Survivor’ın en kötü tarafı.
500 bin TL’yi kazanırsan ne yapacaksın?
Kalp Vakfı’nın tüm organizasyonlarına giderim. Diyaliz makinesi almak istiyorum.
Tek kelimeyle...
Bozok: Agresif
Turabi: Kötü
Hilmi Cem: Şeffaf bir su
Özlem: Aşırı hümanist
Sahra: Dobra
Nadya: Cingöz
Begüm: Akıllı
Doğukan: Dünya iyisi
Pascal: Daha da iyisi
Anıl: O da çok iyi
Berna: Değişik
Merve Aydın: İyi
Serenay: Güzel
Merve Oflaz: Gergin
Hakan: Tilki
MERVE OFLAZ: Çete değiliz, kafamız uyuştu
‘Survivor All Star’da ne umdun, ne buldun?
‘All Star’a katılma teklifini duyduğumda havalara uçtum. Ama buraya hazır değilmişim...
‘Survivor’ planın nedir?
Hedefim, birleşme partisi. Sonra zaten kendini buraya daha çok ait hissedersin ve kalmak istersin. Sevdiğim arkadaşlarımla finali görmek isterim.
Dörtlü bir çete mi var?
Çeteyi kabul etmiyorum... Birbiriyle kafası uyuşan ve daha çok şey paylaşan insanlarız.
Kıbrıs’a giderken onları nasıl bırakacaksın?
Bu, ‘Survivor’ın kuralı.
Bir kere kazandım çok güzel yerlere gitti. Kendim ve ailemle ilgili planım var.
En çok neyi özledin?
Ailemi ve erkek arkadaşım Selim Saba’yı özledim.
Sence başka birini bulmuş olabilir mi?
Burada onu düşünmekten bir şey yapamadım. Başka birini bulma ihtimali inşallah yoktur...
Ona bir mesajın var mı?
Beni beklemesin, biraz daha burada kalayım.
Döner dönmez yapacağın ilk iş ne olcak?
Yemek yiyeceğim. En sevdiğim yemek, çiğ köfte; çok da güzel yaparım.
Tek kelimeyle...
Bozok: Bağırma (suratını ekşitti)
Hasan: Saygı
Turabi: Heyecan (Kafasını sallıyor)
Hilmi Cem: Şampiyon
Özlem: Güçlü
Sahra: Çekingen
Nadya: İyi yarışmacı
Begüm: Seviyorum
Doğukan: Marangoz
Anıl: İki taraflı
Berna: Çok söyleniyor