istanbul'da boğazın kıyısında alkolsüz ve mescitli ilk cafe nargile mekanı olarak ün yapan Huqqa, kapılarını açalı tam 2 yıl oldu. Atasay’ın sahibi Cihan Kamer’in 12 Nisan 2013’te açtığı Huqqa’ya ilk kez açılışının 2’nci yıldönümüne iki gün kala gittim. İki yılda yüzde 30’u Ortadoğulu ve Arap olmak üzere yaklaşık 671 bin kişiyi ağırlayan mekana ilk kez gidişimin sebebi, Cihan Kamer’den Huqqa’nın doğuşu ve dünyaya açılış öyküsünü dinlemekti.
Kuyumculuk sektörünün lider firmasının sahibi bir aile niye girdi böyle bir işe? Hepsinden önemlisi de 2 yıl gibi kısa sayılacak bir sürede Huqqa’yı yurtdışına açılacak noktaya getirdiler?
Bu soruları yönelttim Cihan Kamer’e... Ünlü kuyumcu, Huqqa’nın doğuşunu şöyle anlattı:
Florya’da oturuyoruz. Bir oğlum ve bir kızım var. Oğlum Atasay (28) ve kızım Simay (23), alkol ve sigara içmiyor, ama sürekli Yeşilyurt’taki bir nargileciye gidiyorlardı. Oranın işletme ortağı olan Enis’le (Ersavaştı) birlikte ortak bir nargileci açmak istediler. Bu nedenle küçük bir yer arıyorduk. Avukatım, 3 ortağıyla ihaleye girip, Denizcilik İşletmeleri’nden restaurant açmak için kiraladılar burayı. Kira pahalı, açılacak yerde alkol yasağı çıkınca bize devrettiler burayı. İlk başta 3- 4 milyon liralık nargile içilen bir yer olarak yola çıktık, ama sonunda 19 milyon lira harcadık. Oğlum üniversiteyi bitirince Atasay’ın başına geçti. Kızım da Koç Üniversitesi’ni bitirince burayı da ona verdik. Simay ve işletme ortağımız Enis Ersavaştı’yla, 2 yılda çok güzel bir noktaya getirdiler Huqqa’yı. Şimdi bir yandan kızımın düğün telaşı, bir yandan da gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında Huqqa’lar açma planlarımız var.”
Nargile fiyatlarının 39 ile 69 TL arasında değiştiği Huqqa’da açılışından bu yana tüketilen nargile sayısını da öğrendim, tam 198 bin...
Hafta içinde günde 800 ila 900, hafta sonları ise bin 500 kişiyi ağırlayan sosyetenin Lucca’sına alternatif olan muhafazakâr kesimin eğlence mekanı Huqqa, Ankara’dan sonra 3’üncü yerini mayıs ayında Bodrum’daki Palmarina’da açacak. Ardından Florya, Caddebostan ve Ataşehir’de Huqqa açacaklarını söyleyen Kamer, dış pazara açılma planlarını da şöyle açıkladı:
“Bir yıl içinde Katar’da ve Dubai’de açacağız Huqqa’yı... Çünkü müthiş talep var bize Araplardan... Sonrasındaki asıl hedefimiz ise ABD ve İngiltere... Londra, yiyecek markalarının vitrini. O yüzden Londra’da da açacağız Huqqa’yı.”








Simay Kamer Mayıs’ta evleniyor
Kamer ailesinin Huqqa’nın başına geçirdiği 23 yaşındaki kızları Simay’la ilk kez karşılaştığımı sanıyordum, yanılmışım.
Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü yeni bitiren Simay, “Ben size tanıyorum. Üniversitede bize derse gelmiştiniz” dedi. Koç Üniversitesi’nin öğretim görevlilerinden Cüneyt Ülsever, 2 yıldır “misafir” olarak davet ediyor beni derslerine. Bu yıl da davet etti, ama seyahatim nedeniyle gidemedim. Meğer son gittiğimde anlattıklarımı dinleyenlerden biri de, bu kez genç bir işkadını olarak karşıma çıkan Simay Kamer’miş.
Önümüzdeki ay Nişantaşı’ndaki The Galliard’ın sahibi olan nişanlısı Ahmet Uras’la nikah masasına oturacak Simay Kamer’e, nikahta şahidin ya da şahitlerin kim olacak diye sordum. Simay Kamer, “Henüz netleşmedi” dedi.





Ali Eyüboğlu