‘Paramparça’ ev ahalisinin haftalık dizi listesinde yer alır. Ahali son bölümü zor bitirdi.
“Sürekli bir şeylerin engellenmesi ve tekrarlanması rahatsız etmeye başladı” diyorlar.
“Peki engellenen nedir?” diye sordum. “Boşanma, sürekli oradan buradan çıkan ‘Özkan’ ve ‘Rahmi’ bitmeyen senfoni...” yanıtını aldım.
Hep söylüyorum kimse “Yahu bu kadar uzun dizi olmaz” demiyor. Beyinler otomatiğe bağlı dizilerin uzunluğu konusunda. Mesela “Aaa erken reklama girdi” dedim.
İlk bölüm 25 dakika gibi
bir sürede bitti. 30 dakika olmasına alışmışız! Yani bir Amerikan dizisinin neredeyse yarısı kadar süre, bizde ‘çekirdek’ niyetine izleniyor! Bu sistem içinde, biz senaryodan hem mantık, hem heyecan, hem zeka vs. bekliyoruz, olamaz imkânsız. ‘Paramparça’ için de aynı şey geçerli.
Hep bir sürpriz, her bölüm bir heyecan ve yaratıcılık beklemek mümkün değil.

SHOW TV’DE DEĞİŞİKLİK
Show TV, ‘Ece Üner ile Ana Haber’i sessizce saat 18.30’a çekti. Bu durumda düşen ‘izlenme oranı’nın payı var zannediyorum. Bir ara epey ses getirdi Show TV Ana Haber. 2014 yılının özellikle ekim aralık ayları arasında takip ettiğim kadarıyla ‘ikinci sayfa’ haberlerindeki ‘mizansenli’ sunum ilgi gördü. Kanalın TMSF ve Ciner arasında gidip gelmesi ve sonunda TMSF’de kalmasının olumsuz etkisi oldu mu bilemem, bir düşüş yaşamaya başlandı. En son ATV Ana Haber Bülteni’nin arkasında kalmaya başlamıştı. Şimdi ana haberde iki ‘farklı akım’ oluştu.

Ana haber bölündü
Haber bülteni adı üstünde saat başında olur. Hayır bizde öyle değil. Bizde haber bültenleri ‘iki başlı’. Bir 18.30 takımı var, bir de 19.00’a yakın olanlar. Onlar da kendi aralarında ayrılıyorlar! Geçen cuma günü kanalların haber bültenleri şu saat dilimlerinde başlamış; Star TV, 18.27, Fox ve Kanal D 18.59, atv 18.43, Show TV 18.51...
Haftaya baktığımızda ise atv’nin başlama saati bazen18.52! Show TV geçen pazartesi 18.44’te başlamış, daha sonraki günler 18.53 gibi başlamış. Kanal D, Star TV ve Fox tam saatinde başlıyor. FOX, Kanal D ve Star TV ilk üç sırada. Show TV şimdi, Star TV’yle aynı saat dilimine geçti 18.30’da başlayacak.
Bakalım değişiklik işe yarayacak mı?

SOCRATES’E SİTEM VAR!
Orhan Ayhan aradı. Socrates, Can Yayınları’nın çıkardığı bir ‘düşünen spor’ dergisi. Halk diliyle spora daha bir ‘entel’ bakış. Mirgün Cabas programına derginin yayın yönetmeni Caner Eler’i konuk almış.
Dergide Muhammet Ali’yle ilgili Uğur Yücel bir yazı yazmış. O konu da konuşulmuş. Bu noktada Orhan Ayhan ‘Bütün maçlarını anlatmış bu boksörün ciğerini bilen biri olarak’ pek bir alınmış. Hatta Kafa dergisinin 5’inci sayısında bir Muhammet Ali yazısı yazdırılmış kendisine.
Yorumlara baktım, ‘Aslında Socrates’e yakışırmış’ diye düşünmedim değil ama bir başka ‘sitemi’ daha vardı Orhan Ayhan’ın, programın irtibat telefonları. “Çalıyor, çalıyor kimse açmıyor” dedi.
Yoksa Orhan Ayhan arıyor bilgisi geldi de mi açmadılar?

Reyting canavarı | Sina Koloğlu