Gül Çayı Yapımı Ve Faydaları
Gülün Faydaları

Yapraklarının kurutulmasından elde edilen çay, stres ve vücut gerginliğini en aza indirir. Terlemeye karşı etkilidir, vücudu toksinlerden arındırır, ferahlatır ve rahatlatır. Gül çayının en büyük özelliklerinden biri de bağırsakları düzenlemesidir, ayrıca bulantıya karşı birebir doğal bir çaydır. Biraz ılıştırıldıktan sonra göze banyo yaptırılırsa göz kanlanmasına ve göz nezlesine iyi gelir. Gargara yaptığınızda ağız yaralarına ve diş ağrılarına iyi gelir. Gül yağı ve gül suyu cildi gerer ve canlandırır, hafif müshil etkisi taşıdığı için kabızlık döneminde bağırsaklarınızı çalıştırır.

Nasıl Kullanılır ?

Gülün genellikle suyu ve yağı kullanılır. Sanayide olsun evler de olsun en çok kullanım şekli bunlardır, kozmetik sanayiinde, sağlık sektöründe, evlerde kısacası her alan da gülü görmek mümkündür. Reçel olarak yendiğinde ise mideyi kuvvetlendirir. Gül suyuna batırılmış bezi alnınıza koyarsanız baş ağrınızı keser, taze gül yapraklarını badem yağına batırıp göz kenarlarınıza uyguladığınızda ise kırışıklıkları giderir. Yarım saatten fazla bekletilmesi ise önerilmez.


Gül Çayı Yapılışı

Malzemeler

Porselen Demlik

Kaynar su

Bir tutam gül çayı

Porselen demliğinizde suyunuzu 5 dk kadar kaynatın. Altını kapattıktan sonra içine ister taze gül yaprağı isterseniz de kurutulmuş gül çayı ekleyin kişi başına birer tutam demliğinize eklemeniz yeterli olacaktır. 10 dk kadar demlenmeye bırakın, rengi sarıya dönünce süzüp içebilirsiniz. Kullandığınız gül çayını veya taze gülü posa olduktan sonra yüzünüze ve cildinize uygulayabilirsiniz.