Çuha Çiçeğinin Yararları
Bitkinin çiçekleri reçel ve şarap olarakta kullanılabilir. Yapraklan isteğe göre salatalarda veya et yemeklerinde, dolma içine de katılabilir

İÇERİĞİ:
Çuha çiçeğinin bileşiminde Gamma -Linolenik Asit (GLA), omega–6, omega–9, potasyum, magnezyum ve çinko içerir.

FAYDALARI NELERDİR?

Uzmanlar çuha çiçeğinin özellikle kalp ve dolaşım sistemini düzenlediğini söylemişlerdir.
Bayanlarda adet dönemindeki baş ve karın ağrısına iyi gelir.
Bağışıklığı güçlendirir.
Adet düzensizliğine etkili olur.
Menopozdaki bayanların stresini alır.
Egzama ve sedef hastalığına iyi gelir.
Minerallerle alındığında ergenlik sivilcelerinin gitmesinde etkili olur.
Alkol ve sigara kullanımında da oluşan vücuttaki zehirli toksinleri azaltır.
Erken yaşlanmayı önler.
Romatizma, kireçlenme ve eklem ağrılarına iyi gelir.
Vücudun yorgunluğunu azaltır.
Tırnaktaki zayıflık ve vitaminsizliği giderir.
Uykusuzluğa birebir faydalıdır.
Kabızlığa iyi gelir, idrarda zorlanmayı hafifletir.
Bronşite, zatürree ve boğmaca hastalığına şifa olur.
Yaprakları çıban tedavisinde kullanılır.
Kanı temizler, gut hastalığına ve migrene iyi gelir.
Ödem, inme ve felç gibi hastalıklarda rahatlatır.
Ayak tabanında yanma olanlarda ayağı yumuşatır.

NASIL KULLANILIR?
Bir miktar suya bir çay kaşığı çuha çiçeği konularak haşlanır. Biraz bekletilip demlendirilir ve süzülüp içilir. Balla tatlandırıp içilirse böbrek taşı düşürmede yardımcı olur. Günde 2 fincan içilebilir.