Mirgün Cabas’ın AKP milletvekili adaylarından Savcı Sayın’la programdaki ‘tartışması’ çok konuşuldu. Olaya tartışmadan çok bir nevi kavga diyelim. RTÜK yayınla ilgili bir rapor hazırladı ve üst kurula sunuldu. Uzman arkadaşımız, Mirgün Cabas’a üstü kapalı bir öneride bulunmuş!

‘Baştan yayından alacaktın’
“Arkadaşlar lütfen Savcı Sayan’ı yayından alalım” sözü rapora göre, ‘baştan’ söylenmeliydi. “Baştan engelleyebilecekken, devam etmeyi seçmiştir” rapor böyle diyor.
Yani rapor “Baba işe uyanacaktın, tak alacaktın yayından, uyanmadın” demek
istiyor! Bu sefer de “Misafiri kovdun bu
racona uyar mı?” diyeceklerdi.
Raporun ilerleyen bölümlerinde Cabas’a ‘fena’ yükleniliyor. Uzman raporunda: “Had bildirici bir durum”, “Geçimini idame ettirdiği yayın kuruluşu ve sermayedarın savunuculuğunu yapmıştır” deniyor.
RTÜK toplandı, yayında ihlal var mı yok mu karar veremedi, dosyayı Yüksek
Seçim Kurulu’na (YSK) gönderdi. Zaten başka da yapacak bir şeyleri yok.
Bakalım YSK ne diyecek?

‘PARAMPARÇA’ OLUYOR ARTIK!
Ev ahalisinin “‘Paramparça’ artık sıkmaya başladı” dediklerinde saat 23.00’tü. Yani, doyum noktasına gelinmiş. Ahali, “Sürekli şaşırtmak için uğraşıyorlar” dediğinde, fakiri oynayan ‘Ozan’ oğlumuzla ‘sosyalist’ ‘Müge’ yalıda şarapları götürüyorlardı. ‘Hazal’la dedesinin (birbirlerine benziyorlar ve aslında çok iyi anlaşıyorlar!) karşılıklı şantajlarının yapıldığı sahneydi. Bölümün bitiş saati 23.30’du. Dizi bize yarım saat daha ‘sürprizler’ sunmaya uğraştı. İki saate yakın dizide, bu kadar fazla ‘sürpriz’ bir süre sonra izleyicide, “Başka ne var?” şımarıklığı getirir. Bizim seyirci doymak bilmez sonra da sıkılır!
“TÜRK EINSTEIN’I” DEDİLER, GÖRMEDİLER
‘Türk Einstein’ı olmak her baba yiğidin harcı olabilir mi? Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu vefat etti. Basında onun için “Türk Einstein’ı” demişler. Bu kadar önemli bir bilim adamı yani... Baktım haberbültenlerine Kanal D’de gördüm, “Sonlara atmışlar” dedim. Sonra bir baktım ki ‘hiç görmeyenler’ de var! Star TV, ATV ve Show TV’nin haberlerinde raslamadım. Bir Kanal D’yle FOX vermiş. Sen adama “Einstein” diyorsun sonra
haberde görmüyorsun! Çap bu yani!

‘NİYAZİ GÜL’ AMA HANGİSİ?
Star TV’de Ata Demirer ‘Korsan TV’ şovunun tartışmasız en iyi karakteriydi. Demirer, oynadığı reklamda da bu tiplemeye gönderme yapmıştı. Sevdiği ve yararlanmayı düşündüğü bir karakterdi. Filmini çekti, fragmanı dönüyor. ‘Niyaz Gül’, ilçedeki gıda tarım hayvancılık müdürlüğündeki veteriner aslında. İşin sırrı buydu. Şimdi ‘fantastik macera komedi’ halini almış.
Yani sadece adı kalmış!

Reyting canavarı | Sina Koloğlu