Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, antrenman öncesi gazetecilerle sohbet etti.Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 10 maçtır gol yemelerine yönelik eleştirenlere "Biz geriye çekilip savunma yapamayız. Açılmalı ve hücum etmeliyiz" diye yanıt verdi.

Hamzaoğlu, Fenerbahçe-Bursaspor maçında sarı lacivertliler lehine hata yapmakla eleştirilen Hüseyin Göçek'e ise sahip çıktı: "Bunlar maç içinde ani verilmesi gereken kararlar. Ben kasıt olduğunu düşünmüyorum"
Şampiyonluğa olan inançlarını kaybetmediklerini de söyleyen Galatasaray Teknik Direktörü, "Liderliği geri alıp ligi istediğimiz yerde bitireceğiz" dedi.

Trabzonspor yenilgisinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Hamza Hamzaoğlu, "Kazanmayı umut ettiğimiz, avantajı sürdürmek istediğimiz maçı kaybettik" dedi.
"AVANTAJ KAYBETTİK AMA ŞAMPİYON OLACAĞIZ"
Şampiyonluk yarışında rakiplerinin avantajlı duruma geçtiğini ama telafisinin mümkün olduğunu belirten Hamzaoğlu "Açılmış bir fark yok ve 7 hafta daha var. Herkesin de 7 maçı kazanacağının garantisi yok. Kaybettiğimiz bir şey yok, sadece avantaj kaybettik. İnanıyorum ki lideriliği geri alacağız ve ligi istediğimiz yerde bitireceğiz" diye konuştu.

"İNANCIMIZI YİTİRMEDİK"
Fikstüre bakılırken sadece derbi maçların önemli görülmesinin yanlış olduğunu da savunan Galatasaray Teknik Direktörü, diğer maçların da ciddi önemi olduğunun untmaması gerektiğini vurguladı. Ligde her takımın her takımı yenebilecek durumda olduğunun altını çizen Hamzaoğlu, "Avantajımızı kaybettik ama şampiyonluğa inancımızı kaybetmedik" dedi.

"F.BAHÇE-BURSA MAÇINDAKİ HATALARA TAKILMAMAK LAZIM"
Hamza Hamzaoğlu, hakem hatalarıyla ilgili bir soruya "Tartışmalı kararlar her maçta oluyor. Ama ben bu hafta mağlup olmamıza rağmen Ali Palabıyık'ın yönetimini beğendim" diye yanıt verince, soruyu soran gazeteci, kastettiğinin Fenerbahçe-Bursaspor maçının hakemi Hüseyin Göçek olduğunu belirtti. Hamzaoğlu bunun üzerine verdiği yanıtta "Ofsayttı, değildi bir sürü şey konuşuluyor ama bunlar maç içinde ani verilmesi gereken kararlar. Bunlara takılmamak lazım. Önemli olan biz ne yapıyoruz, oyuncular ne yapıyor? Hakemler de hata yapacaktır ama ben kasıt olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

"ÇOK GOL YESEK DE VAZGEÇMEM"
Galatasaray'ın ligde oynadığı son 10 maçta da gol yemesine yönelik eleştiri de yanıtlayan Hamzaoğlu, hücuma yönelik bir oyun benimsediklerini, bundan geri adım atmayacaklarını ayrıca rakiplerinin de kendileri kadar pozisyon verdiğini ama Galatasaray'ın şanssız olduğunu söyledi. Sözlerine "Biz hücum oynamak zorundayız. Geriye çekilip savunma yapamayız, açılmalı ve hücum etmeliyiz" diye başlayan Hamzaoğlu, bu oyun anlayışından vazgeçmeyeceklerini belirtti. Galatasaray'ın kalesinde gördüğü pozisyonların rakiplerininkinden çok fazla olmadığını savunan Hamzaoğlu, "Âma bizimkilerde ayaklara çarpıyor gol oluyor, biz şanssızız" dedi. Hamzaoğlu, konu hakkındaki sözlerini "Biz aynı oyunu oynamaya devam edeceğiz. Benim için önemli olan yediğimizden 1 fazlasını atabilmek" diye tamamladı.

SNEIJDER'İN YERİNE EMRE
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, takımdaki eksik ve sakat oyuncular hakkında da bilgi verdi.

Trabzonspor maçında cezalı duruma düşen Sneijder'in yerine Gaziantepspor maçında büyük ihtimalle Emre Çolak'ı oynatacağını açıklayan Hamzaoğlu, "Geçen hafta oyuna girdikten sonra Sneijder'in pozisyonunda iyi oynadı. Şu anda da performansı iyi" dedi.

Melo ve Semih'in bu hafta oynayıp oynayamayacağı ile ilgili kararı hafta sonu vereceklerini söyleyen Galatasaray Teknik Direktörü, "Semih gripti bugün idmana çıktı. Melo toparlanıyor ama hazır duruma gelmedi. Maçlarla mı istediğimz seviyeye çekeriz yoksa antrenmanlarla mı ona hafta sonu bakarız" ifadelerini kullandı. Hamzaoğlu, Burak Yılmaz'ın ise oynayabilecek durumda olduğunu belirken, idmanlarda sakatlığınnı nüksetmesinden ve fiziksel açıdan %100 randıman alamamalarından yakındı. Hamzaoğlu buna rağmen Burak'ı hazır olmasa da oyunda tutmak istediklerini ifade etti.
SABRİ VE TELLES'E DESTEK
Eleştirilen alan Telles ve Sabri'ye de sahip çıkan Hamza Hamzaoğlu, "Tabii ki hatalar olacak. İş yapan hata yapar. Onların sadece hatalarını görüyorsunuz ama maç içinde yaptıkları iyi şeyleri görmüyorsunuz. Tıpkı yediğimiz gollere bakılması ama attıklarımızın 2. planda bırakılması gibi..." dedi. Sabri ve Telles'in sahada bir şey üretmek için çabaladığını ve bu gayretten dolayı yorulduklarını dile getiren Hamzaoğlu, ayrıca orta sahada top kaptıran ya da hücumda gol kaçıran oyuncuların bu kadar konuşulmadığını söyledi.