Adana'da yaklaşık bir hafta önce patates hasadı başladı. Hasadla birlikte fiyatların bir miktar düşeceği tahmin ediliyordu. Ancak tersi oldu rekolte yüzde 40'lara varan oranda gerileyince yüksek fiyat devam etti.DAR GELİRLİ TARLAYA KOŞTU
Patatesin kilosunun 5 liraya kadar çıkmasa özellikle dar gelirli vatandaşları vurdu. Hasat edilen tarlalardaki artık patatesleri bedava alabilmek için birbirleriyle yarıştılar.
5 LİRA İÇİN BİRBİRLERİYLE YARIŞTILAR
Adana'da yer yer patates hasadının başlamasıyla dar gelirli vatandaşlar patates tarlalarına hücum etti. Başak toplamak için tarlaya gelen dar gelirli vatandaşlar tarla sahibinin asıl ürünü topladıktan sonra tarlaya girmesine izin vermesiyle birlikte başak toplamaya başladı.
SIRTLARINDA ÇOCUKLARI İLE GELDİLER
Tarlada yüzlerce vatandaş başak toplarken, başak toplamaya kimi sırtında çocuğuyla, kimi karnında çocuğuyla bazı çocuklar da okul harçlığını çıkarmak için geldi.
HEPSİ FAKİR

Tarlada kalan patatesleri toplayan Murat Erol, inşaat işçisi olduğunu, evde 6 çocuk bulunduğunu, asgari ücretle geçindiği için patatesin kilosu 5 liraya kadar çıkınca alamaz durama geldiklerini bu nedenle tarlaya gelerek başak topladıklarını söyledi.GÜÇLERİ PATATES ALMAYA YETMİYOR

Kadınlar ise fiyatların çok pahalı olduğunu, pazarda patatese güç yetmediği için patatesin hasat edildiği tarlaları gözleyerek başak topladıklarını belirtti.ANNESİNE YARDIM ETTİ

Lise öğrencisi Aylin Salhan ise patatesin çok pahalı olduğu için başak toplamaya geldiğini belirterek, "Annem mecbur pazardan patates alacak. Çünkü birçok yemekte patates kullanılıyor. Ben de anneme 'Sen patatese 5 lira vereceğine bana ver ben onu okul harçlığı yapayım sana tarladan başak toplarım' dedim. Annem bunu kabul etti ben de gelip başak topluyorum" dedi.ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR

Salhan, okuyup ileride öğretmen olacağını, 10 kardeşi olduğunu söyledi.BULDUKLARINI TOPLADILAR
Hasat edilmiş çuvalların arasında dolaşan vatandaşlar, bulabildikleri bir kaç artık patatesi poşetlerine koydular