Eğir Kökünün Faydaları
Tüm sindirim sistemi bozukluklarında, mide ve bağırsak gazlarında faydalıdır.

Mide ekşimelerini giderir.

İştah açıcı olup solgunluğun giderilmesinde yardımcı olur.

Sindirim uyarıcı ve safra salgılarını arttırıcıdır.

Beslenmeyle ilgili metabolizma bozukluklarına yardımcı olduğundan, beslendiği halde kilo alamayan kişilerde faydalıdır.

İshalin tedavisinde çok iyi sonuçlar verir.

Bağırsak kanserlerinde tıbbi tedaviye destek olarak kullanılmaktadır.

Şişkinlikten kaynaklanan koliklere karşı kullanılmaktadır.

Kereviz kökü ile birlikte prostat büyümesine karşı kullanılır.

Çocuklarda tahıl alerjileri için faydalıdır.

Kullanım Şekli :

Çay: 1 çay kasığı (yaklaşık 4 gr ) kadar kıyılmış kök üzerine 250 ml kaynar su dökülerek haşlanır. 15 dakika bekletilip süzülür.

Çay: 1 çay kaşığı kıyılmış kök 1 bardak soğuk suda kaynama noktasına kadar 30 dak. İçinde ısıtılır.

Çay: 2 çay kaşığı kıyılmış kök 1 bardak soğuk suda 12 - 18 saat demlenip süzülür. Tercih edilen soğuk demleme olup içmeden önce hafifçe ısıtılır.

Çay olarak günde 3 fincan içilmelidir.

Bitki suyu: Taze soyulmuş kök iri parçalara bölünerek preslenerek suyu çıkarılır. Aşırı sıkılmamalıdır.

Banyo: 200 - 500 gram iri kiyim kök 5 litre soğuk suda bir gece (12 - 18 saat) bırakılıp kaynayıncaya kadar ısıtılır. Ateş söndürülüp 7 - 8 dakika demlenir ve banyo suyuna karıştırılır. Akşam veya gece banyo yapılmamalıdır.

UYARI : Ön görülen dozlarda alındığında her hangi bir yan etkisi yoktur. Aşırı alımlarda ise mide bulantısı ve kusma yapabilir. Uçucu yağı kullanılmamalıdır, içerigindeki asorone yüzünden duodenal kanseri yapabilir.