Adana'da 16 yaşındayken evlendiği eşinden sürekli şiddet gören kadın, alkollü kocasının çocuklarını da dövmeye başlamasının ardından çocuklarının geleceğini kurtarmak için başka bir kente yerleşti. Kocası her gün arayıp, 'Seni bulduğum yerde öldüreceğim' diyor...

İsmi Fatma D... Bir kentin ilçesinde, kimsenin bilmediği bir adreste en küçüğü 2, en büyüğü 13 yaşında 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. İsmini ve adresini gizlenmesinin nedeni, kendisini sürekli telefonla arayarak "Seni ilk bulduğum yerde öldüreceğim" diyen eşi.

Penceresi ve kapısı demir parmaklıklarla kapalı, birkaç halı ve yer yatağının dışında hiçbir eşyası bulunmayan evde yaşayan Fatma D, çocuklarının iyi bir eğitim görmesi için yardım bekliyor.

EVLENDİKTEN SONRA UYUŞTURUCU BAĞIMLISI OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Fatma D’nin hikayesi, 16 yaşındayken kendisinden 9 yaş büyük komşusu M.D. ile kaçarak evlenmesiyle başladı. Evlendikten sonra eşinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrenen Fatma D, yaşadığı acılı günleri titreyerek ve gözyaşları içinde anlattı.

Evlenmeden 2 yıl önce eşiyle tanıştığını anlatan Fatma D, M.D’nin, "Seni mutlu edeceğim. Senden vazgeçmem, ölürüm. Bir dediğin iki olmayacak" sözleriyle kendisini evliliğe ikna ettiğini anlattı. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen M.G. ile kaçtığını belirten Fatma anne, evliliklerinin altıncı ayında eşinin uyuşturucu kullandığını öğrendiğini söyledi.

'VAZO, SEHPA... ELİNE NE GEÇERSE ONUNLA DÖVERDİ'

Eve sürekli alkollü gelen eşinin, "Yemek güzel değil, bu saatte neden televizyon izliyorsun?" gibi bahanelerle kendisine sürekli şiddet uyguladığını kaydeden Fatma D, "Sopayla vuruyordu. Vazo, sehpa, tabak, eline ne geçirirse onunla döverdi. Kaç defa karakola gittim. Sonra şikayetimden vazgeçtim. ’Ceza alsa cezaevinden çıktıktan sonra olay daha da büyüyecek’ diye sustum. Kaçarak evlendiğim için aileme de birşey diyemedim" dedi.

"AİLESİ 'KATLANACAKSIN' DEDİ, ÇOCUĞUMA VURUNCA DAYANAMADIM"

Eşinin kendisine yaptığı her şeye katlandığını ifade eden Fatma D, şöyle devam etti:

"Benden uyuşturucu için para istiyordu. Ailesi de bunu bilmesine rağmen ’Oğlumuzdur, katlanacaksın’ diyordu. Her şeye katlandım ancak bir gün ’Lambaları kapatın, evden hiç ses çıkmayacak’ dedi. ’Çocuklar televizyon izliyor’ dememle beni dövmeye başladı. Büyük çocuğum, ’Baba anneme vurma’ diye bağırdı. Kızıma da saldırdı, dövdü. Çocuğuma vurunca dayanamadım. Ardından çocuklarımı alarak önce karakola gittim, oradan beni kadın sığınmaevine yerleştirdiler."

Kadın sığınmaevinde bir süre kaldıktan sonra hem hayati tehlikesi olduğu hem de epilepsi hastası çocuğunun tedavisi için Adana’dan ayrıldığına işaret eden Fatma D, şöyle konuştu:

'DEVLETTEN ALDIĞIM İLK PARAYLA PENCERELERE DEMİR YAPTIRDIM'

"Boşanma davası açtım. Eşim sürekli telefonla arayıp ölümle tehdit ediyor. Adresimi bulacağını söylüyor. Savcılık hakkımda gizlilik ve koruma kararı çıkarttı. Evimden çıktığım zaman her an karşıma çıkacak gibi geliyor. Korkuyorum. Bu ay ilk defa devletten 500 lira yardım aldım. O parayla da evin pencerelerine demir parmaklıklar yaptırdım. Bir gün yaşadığım evi bulursa belki bu parmaklıklar sayesinde yardım istemeye, polisi aramaya fırsatım olur. Belki bu parmaklıklar hayatımı kurtarır."

'ÇOCUKLAR OKULU BIRAKIP ÇALIŞSIN' DİYORMUŞ

Çocuklarının hayatı için her şeyden vazgeçtiğini vurgulayan Fatma D, "Eşim çocuklarıma şiddet uyguluyor ’Okulu bıraksınlar, çalışsınlar’ diyordu. Beni dövmesine katlanıyordum ama çocuklarıma asla" diye konuştu.

Adana’daki bütün hayatını geride bıraktığını, şimdi çocuklarının iyi bir geleceğe sahip olması için uğraştığını belirten Fatma D, çocuklarının yüzündeki bir gülücüğün kendisine her şeyi unutturduğunu kaydetti.

AA