Urfa dedik mi ilk akla gelen şey, acılı bol yeşillikli insanı yedikçe daha çok yedirten, çiğ köftesi gelir tabi ki :) Sizler için şarkılı sözlü Urfa usulü çiğ köfte tarifi geliyor. Afiyet olsun..


Hazırlama: 60 dk Pişirme: Servis: 5 kişilik

Malzemeler


  • 250 Gr Macun Gibi Çekilmiş Kuş Başı Et
  • 2,5 Su Bardağı Hakiki Urfa İsotu
  • 4 Çay Bardağı Köftelik Bulgur
  • 1 Adet Soğan ( Orta boy İnce kıyılmış )
  • 4 Diş Kıyılmış Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Demet Maydanoz
  • 4 Dal Yeşil Soğan ( Başından ince kıyılmış )
  • 1 Tatlı Kaşığı Salça
  • Kesme Ufalanmış Buz


Hazırlanış Aşamaları


  • İyi bakır bir leğenin içine 2, 5 su bardağı gerçek Urfa isotumuzu ekliyoruz. İçerisine karabiber, tuz, eti, kimyonu koyuyoruz. İnce ince doğradığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
  • Ezdiğimiz buzu iki yemek kaşığı hazırladığımız karışımın içine döküyoruz. Harcımızı karıştırmaya yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kıvamını alıncaya kadar iyice yoğuruyoruz. Kıvamı alan karışımın ortasını açıyoruz, bulguru ekliyoruz. Kapata kapata iyice yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Arada parçalanmış buzu yoğurma esnasında ekliyoruz. Yaklaşık yarım saat kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Çiğ köftemiz yumuşaklığa eriştiği zaman içine salçayı ekliyoruz birkaç dakika da daha yoğuruyoruz.
  • Daha sonra içine ince ince doğramış olduğumuz yeşil soğan ve maydanozu ekliyoruz. Elimiz ıslatarak yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra bir parça köfteyi elimizde sıkıp tavana atıyoruz kıvamını kontrol emek için. Şaka şaka :))) yapmayın öyle şeyler.
  • Yoğurma işlemini bitirdikten sona elimizle köftelerimizi şekillendirip, servis tabaklarına marul eşliğinde biraz da limon da koyabilirsiniz servis yapıyoruz. Çiğ köfte tarifimiz hazır! Afiyet olsun.