Malzemeler

  • - 2 su bardağı dondurulmuş mısır
  • - 1 orta boy soğan
  • - 1 orta boy patates
  • - 2 su bardağı süt
  • - 3 su bardağı su
  • - 4-5 dilim pastırma
  • - 2 yemek kaşığı tereyağı
  • - Tuz





Hazırlanışı

1. Adım

Büyük bir tencereye tereyağını eritin, soğanları küp küp doğrayın ve kavurun. Sonra patatesleri de ilave edin ve kavurmaya devam edin.
2. Adım

Sütü, mısırı ve suyunuda ekleyip kaynamaya bırakın.
3. Adım

Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edip altını kapatın.
4. Adım

Küçük bir tavada pastırmaları küçük küçük doğrayıp biraz pişirin ve kaseye aldığınız çorbanızı pastırmayla süsleyip servis yapın.

Mısır Çorbası
Bitarifimvar.com