Sweet November diye bir film var, bilmem bilir misiniz. Aşk hikayesidir bu film. Kanser hastası, hayata bakış açısı diğerlerine göre farklı bir kadınla, kadının tam aksine düzene kapılmış giden bir adamın hikayesidir. Sonunda mutlu son olmuyor aslında ama tam hüzünlü de bitirmemişler. Bence bu kısmı gerçeklikle yakınlık kazanmış, neyse. Bu filmin soundtrack müziğinden bir tanesi de; Enya- Only Time.
Bu kadını bu filmden buldum demeliyim ve eğer filmi izlemezseniz şarkıya o kadar aşık olmazsınız. Müziğin dinginliği o kadar güzel ki, kulaklığınızı takıp uyumak isterseniz tam yerinde bir şarkı olur. Ağladıktan sonra rahatlamak isteyenler içinde bu müziğin faydası olabilir diyorum, o derece.
Enya, 1961 yılında doğmuş olup, İrlandalı bir müzisyen ailenin 9 çocuğundan altıncısı olarak kayda geçmiş. Birden fazla albüm yayınlayan sanatçının ışığı “A Day Without Rain” albümüyle parlamış diyebiliriz. Bu albümde bulunan Only Time şarkısı, büyük rağbet görmüş ve haberlerde, filmde kullanılmış. May It Be şarkısının da Yüzüklerin Efendisi filminde soundtrack olmasıyla bu albüm, dünyada en çok satanlar arasında 5. sırada arkadaşlar. Bu beş sayısı ona uğurlu gelmiş de olmalı çünkü 5 kez de Grammy ödüllerine aday gösterilmiş olup üçünü kazanmış.
Farklı bir müzik tadı isteyenler ve değişik bir mistik hava yakalamaya hasret olanlar için Enya tan ideal. Hele ki ben Only Time şarkısını dinlerken ki oluşan ambians öyle tatlı ki. Eğer sizde farklı müzik, sanatçıları paylaşmak isterseniz ufacık bir yorumla bildiriniz efenim, bilelim hepimiz nasiplenelim. Kendinize hoş bakın.