“Sanatçıyı yaşatacak şey, bıraktığı eserler” diyen Gökhan Türkmen, “Piyasa işi yapmayı sevmiyorum, ticari kaygılarım yok. Parayla alınan sahte tıklanmalara da karşıyım” dedi



Evlendikten sonra hayatının düzene girdiğini, kızı olduktan sonraysa her şeyi ‘farkına vararak’ yaşadığını söyleyen Gökhan Türkmen, hem babalığı hem de bir şarkıcı olarak sektöre bakış açısını anlattı.

‘En Baştan’ albümünüzü nasıl tanımlarsınız?

Birçok şeyi tecrübe ettikten sonra her şeyimi içine katabildiğim, benim için yeni bir başlangıç noktası olan bir albüm oldu.

Artık yapılan albümler sanatçının kartviziti durumuna geldi diyebilir miyiz?

Evet kesinlikle öyle. Albüm yapmak prestij haline geldi. Artık yaptığımız albümü göstererek konser almaya başlıyoruz. Albüm yapmadığımız sürece konser gelmiyor. Klipler ve albümler birazcık sunum gibi olmaya başladı.

2014 yılında çıkmış olmasına rağmen her şarkı yeni albümden sanılıyor...

İnsanlar albümü almadıkları ve klip çekilen şarkıyı bilmedikleri için şarkı, yeni albümdenmiş gibi geliyor. Şarkılarıma çok güveniyorum. Hepsinin evladiyelik olduğuna inanıyorum. Çünkü hepsi 20 sene sonra bile dinlenecek şarkılar. Dönem şarkıcısı değilim, üç aylık şarkı yapmıyorum. Piyasa işi yapmayı sevmiyorum. Bu işi hakkıyla sanat adı altında yapmaya çalışıyorum. İşin ticari kısmında değilim. Dinleyenlerin de bu işi kimin ticari, kimin sanat için yaptığını bilerek dinlemesini istiyorum.

‘Plak yapmak istiyorum’

You Tube’daki sahte tıklanma tartışmalarına ne diyorsunuz?

Benim kliplerim standart tıklanma sayısında, uçuk rakamlar yok. Şimdiye kadar en çok tıklanan ve 50 milyon tık alan klibim ‘Çatı Katı’ oldu. Türkiye’de 100 - 200 milyon tıklanma alan bir video olamaz, çok mantıksız. Açıkçası bu sahte tıklanmaları yaptıran var mı bilmiyorum ama ben hiç yaptırmadım. Bu teklifle gelenlerle karşılaştım ve istemedim çünkü buna gerek yok. Tıklanmaya göre daha fazla ün, şöhret, para ve konser gelecek diye yapılan şeyi saçma buluyorum. Bir gün bu olay böyle karşınıza çıkarsa rezil olursunuz ve o rezilliğinizle kalırsınız.

“Ölene kadar şarkı söylerim” diyor musunuz?

Böyle bir şey mümkün değil. 90 yaşına kadar yaşasam da o yaşta nasıl şarkı söyleyebilirim? Sanatçıyı yaşatacak şey bedeni değil, bıraktığı eserler ve yetiştirdiği güzel insanlardır. İnsanlar Sezen Aksu’ya bu yüzden tapıyor. Hep birilerini yetiştirip ardında bırakıyor...

Sizin yetiştirdiğiniz ve destek verdiğiniz kişiler var mı?

GTR Müzik diye bir şirket kurdum. O şirketin ilk sanatçısı Onur diye bir arkadaşımız. Kendisine ‘Şemsiye’ diye bir iş çıkardık. Mert diye başka bir arkadaşımız var, eylül ayında ona da bir şeyler yapacağız.
Şimdilik ister istemez kendi aile içinden kişileri destekliyoruz. Çünkü kendi yağımızda kavruluyoruz.

Projeleriniz var mı?

Bugüne kadar istediğim şeyi elimden geldiğince yaptım ama özellikle plak yapmayı çok istiyorum. Keşke maddi ve manevi gücüm olsa bütün şarkılarıma klip çekebilsem.

‘Kızımdan sonra kontrollü oldum’
Müzik dışındaki hayat nasıl gidiyor?

Her şeyin istediğim gibi gittiği çok güzel ve olgun bir dönemdeyim. Kızım doğduktan sonra her şeyin farkına vararak yaşamaya başladım. Daha düzenli, kontrollü ve ne yaptığını iyi bilen bir adam olarak hayatıma devam ediyorum.

Baba olduktan sonra neler değişti?

Doğru bir kadınla evlenip, doğru bir zamanda baba oldum. Babalık durumunu eşim Sinem’in algıladığı annelik duygusu kadar algılayamadım. Kızım Nil Rona’yı görünce içim kıpır kıpır oluyor. Ama biraz daha dillendiği, beni gördüğünde sevindiği zamanlarda tam olarak bu duyguyu algılayacağımı düşünüyorum. Babalığı herkese tavsiye ediyorum. Evlilik bana çok güzel geldi. Hayatım düzene girdi. Bunda eşimin payı çok büyük. Her zaman ne yapmam gerektiğini söyleyerek beni toparlar. Her konuda destekçim olur.

Konserde pet şişe
Geçen mayısta konser vermek üzere Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne giden ama programını iptal eden Gökhan Türkmen protesto edilmişti. Şarkıcı, olaya açıklık getirdi:
“Ses sisteminde sıkıntı vardı. Ekibimle sorunu çözmeye çalıştık ama sahada elektrik yoktu. Saatlerce sorunun giderilmesini bekledik. Organizasyonun beceriksizliğinin faturası bize ödetildi.”


MELiS GÜVENÇ