Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Galatasaray ve Fenerbahçe ile karşılaşan Eskişehirspor ve Sivasspor, ligin 2. haftasında karşı karşıya geliyor. Eskişehirspor’un kendi evinde ağırlayacağı Sivasspor mücadelesinin oldukça heyecanlı geçeceğini düşünüyorum.
Şimşekler ilk hafta gittiği Fenerbahçe deplasmanında çok fazla varlık gösteremezken, rakibi Fenerbahçe’nin orta alanında yer alan boşluğu zaman zaman değerlendirerek güzel pozisyonlar bulmalarına rağmen değerlendiremeyerek 2 – 0 mağlup oldular ve yeni sezona mağlubiyetle başladılar.
Diğer yanda Sivasspor ise kendi evinde ağırladığı geçen senenin şampiyonu Galatasaray’a adeta kök söktürmesine rağmen sonradan yediği 2 gol sonucu maçı 2 – 2 berabere bitirdi fakat onlar için oldukça iyi denebilecek bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Zira bu maçtan aldıkları moral ve gaz ile bu hafta Eskişehirspor deplasmanında da iyi işler yapabileceklerini düşünüyorum.
Eskişehirspor geçtiğimiz sezon oldukça inişli çıkışlı bir performans grafiği çizmişti fakat teknik direktörlük görevine Skibbe getirildikten sonra takım olarak eskiye oranla biraz daha toparlanmışlardı. Bu şekilde devam eden Eskişehirspor eğer ilk haftaki rakibi Fenerbahçe olması belki de galip gelebilirdi.
Fakay yine de takım olarak pek çok eksiklikleri bulunuyor. Özellikle savunma hatlarında yaptıkları hatalar göze çarptı. Bunlara çözüm bulabilirlerse geçen sezona göre daha iyi bir sezon geçirebilirler diye düşünüyorum.
Sivasspor ise Sergen Yalçın’ın teknik direktörlük görevine gelmesinin hemen ardından şaha kalkmış fakat bir süre sonra durulmuştu. Futbol ve takım olarak performansını oldukça arttıran Sivasspor, 3 – 4 sene önceki halini yeniden bizlere hatırlatarak Galatasaray maçı ile adeta biz hala buradayız mesajı verdi.
Sivasspor’un Galatasaray karşısındaki futbolunu sergilemesi durumunda deplasmanda olmasına rağmen Eskişehirspor’u yenebileceğini düşünüyor ve sizlere bu maç için Sivasspor galibiyetini öneriyorum.