CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk'te katıldığı Trafsız Bölge programında Hürriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonun talimatını veren savcıyla ilgili "O savcıya savcı demek bile tartışılır" dedi.

"PERİNÇEK'E DE SÖYLEDİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk'te katıldığı Trafsız Bölge programında Vatan Partisi ile ittifak yapıp yapmayacakları yönündeki soruya "İttifak olmayacağını Perinçek'e de ifade ettik." şeklinde cevap verdi. Böylece CHP ile Vatan Partisi arasındaki ittifak iddialarına son noktayı koydu.

"BENİ DE ŞAŞIRTTI"

CHP'den istifa eden ve yaptığı açıklamalarla gündemi sarsan İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ile ilgili sorulan soruya "Doğrusunu isterseniz herkes gibi beni de şaşırttı." dedi.

BAYKAL'IN ADAYLIĞINA ENGEL OLMAYACAK

CHP milletvekili adaylığı listeleriyle ilgili soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu Deniz Baykal'ın durumunun sorulması üzerine, "Seçimle geldi. Seçimle gelenlere dokunmayı doğru bulmuyoruz. Parti üyeleri oy verdiler. Dolayısıyla o gazetelerdeki yazıları da hayretle okuyorum. Nasıl üretiyorlar ben de zorlanıyorum anlamakta. Neden değiştirelim? Baykal'ın büyük hizmetleri var bu partiye." cevabını verdi.

ÖN SEÇİMLERDE YERİ BELİRLENEN ADAYLARIN YERLERİ DEĞİŞMEYECEK

Kılıçdaroğlu, ön seçimlerle belirlenen listelerdeki milletvekili adaylarının bu seçimde de yerinin değişmeyeceğini "Önseçimle gelenlere hiçbir biçimde müdahale etmeme gibi bir kuralımız var. Önseçim yapılmayan iller var K.Maraş gibi, Tunceli, Ardahan, Kars gibi. Oralarda eğer daha önce milletvekili adayı olup kazanamamışsa oralarda değişiklik yapacağız." sözleriyle ifade etti.

"O SAVCIYA SAVCI DEMEK BİLE TARTIŞILIR"

Doğan Grubu'na açılan soruşturma soruşturmayla ilgili konuşan kılıçdaroğlu operasyonlara çok sert çıkıp şu ifadeleri kullandı:

"O savcıya savcı demek bile tartışılır. Hukuk Fakültesi'nden mi mezun ondan da şüphem var. Şimdi özel olarak da Hürriyet'in mercek altına alındığını görüyoruz. Hürriyet'in şöyle bir özelliği var: Herkesin okuduğu bir gazete.

Herhangi bir gazeteyi vatandaş okurken, o vatandaşın düşüncelerini okuyabilirsiniz. Ama Hürriyet'i herkes okuyabiliyor. Zaten Hürriyet üzerine bu kadar baskının nedeni de o. Kendi tabanı da okuyor, havuz medyasının gazetesindeki sürece getirmek istiyorlar. Savcının pespaye iddiası, gerçekten demokrasi adına da hukuk adına da, adalet adına da, savcılar adına da felaket bir tablo, asla doğru değil.

Toplumun duyarlı kesimlerinden tepki var. Ama bazı kesimler var ki suskunluklarını koruyorlar. Onların da konuşması lazım. Tüm baroların açıklama yapmasını isterdim. Normalde HSYK'nın göreve geçmesi lazım. Savcı başka yerde bir gün bile kalamaz. Savcı değil, gerçekten. Savcının görevi nedir? Cumhuriyet Savcısı denir. Cumhuriyet'in üstünlüğünü, anayasal düzeni korumak... Bu kadar açık ve net."

"SİZ ONU SUSTURMAK İSTİYORSUNUZ"

Yaşanan terör olaylarıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu şehit ailelerinin susturulduğunu söyleyip şu ifadeleri kullandı:

"Şehit cenazelerine katılıyorum. Cenazeyle protkol arasında şehit aileleri yakınları var. O tabloyu görünce içiniz cız ediyor. Hepsi yoksul aileler... Şimdi bu tablo var. Bedeli bunlar ödüyor. Bunlar artık neden biz ölüyoruz demeye başladılar. Acıyı o yaşıyor, soru soruyor; siz onu da susturmak istiyorsunuz."