<04@Psyche> Cümleten merhaba arkadaşlar, toplantıya katılım gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
<04@Psyche> oNuRkAn, sendeyiz usta.
<04~oNuRkAn> Psyche
<04~oNuRkAn> toplantıyu
<04~oNuRkAn> toplantıyı sen yönet
<04~oNuRkAn> ben sadece genel olarak
<04~oNuRkAn> düşüncelerimi söyleyim
<04~oNuRkAn> 1 2 kere farklı nicklerle help gelip soru soran 1 2 eski arkadaş olmuş yanıt alamamışlar
<04~oNuRkAn> işte geçenlerdede ben 1 2 soru sordum öylesine
<04~oNuRkAn> sonuçları beraber gördük
<04~oNuRkAn> eğitim yetersiz
<04~oNuRkAn> yada içerdeki kişiler yetersiz
<04~oNuRkAn> help'in önemini
<04~oNuRkAn> bilmeyen arkadaşların op sop vs olması gereksiz bana göre
<04~oNuRkAn> benim şuanlık söyleyeceklerim bunlar
<04~oNuRkAn> zaten bazı şeyleri zamana bıraktık
<04~oNuRkAn> devam edebilirsin
<04@Psyche> Genel olarak söylediklerinizin bir kısmına katılıyorum usta, yalnız bilinmeyen önemli bir nokta var.
<04@Psyche> Burada düzenli işleyen bir çarkız, düzenli olarak yeni yüzler katılıyor aramıza.
<04@Psyche> Bu arkadaşlarımız sıfırdan eğitim görerek daha önce helperlık tecrübesi olmamasına rağmen, emek verip bu işte bize yardımcı oluyorlar.
<04@Psyche> Komut denizi uçsuz bucaksız 1 sorudan bile 10 değişik cümleli sonuçlar elde edilebilir düzeyde. Bu düşüklük bilgisizlikten değil.
<04@Psyche> Ancak 3-5 yıl öncesine kıyasla, kadronun bilgi düzeyi kesinlikle düşük bunda hemfikiriz.
<04@Psyche> Ama o dönemle bu dönem arasında çok şeyler değişti ve şahsen eski toprak bir helper yerine taze kan birinin helperlığını yeğlerim.
<04@Psyche> Onunla çalışmanın hazzı bi başka, bi başka olduğu için bu kadro 9 ay boyunca aksamadan yürüdü.
<04@Psyche> Sadece 1 ay içinde bu hale geldi.
<04@Psyche> Dışardan helper alımları yüksekti, şartları bu yükseklik için yukarı çekip yine buranın kullanıcılarıyla yola devam ettik.
<04@Psyche> Aramızda turkiyemerkezi.com'a dışardan gelen sayılı arkadaşlar var, geriye kalan kadromuzdan en yeni helper 4 aydır bizimle.
<04@Psyche> Tekrardan işlerin olumlu olarak tarafımıza yansıyacağına eminim, dışardan kariyer yapmış 4x4'lük birinin yerine, 9 aydır burada helpdesklikten masterlığa gelen birinin yönetici olmasını daha çok isterim.
<04@Psyche> Bu konu hakkında nihai karar toplantı sonrası size ait.
<04@Psyche> Karar alındığında ise, yapacağımız her iş için ilk adımı atacağız.
<04@Psyche> Helpte yaşanan olumsuzluklar işleyişimize de yansıdı, burda kaldığımız yerden devam etmek bize düşüyor arkadaşlar.
<04@Psyche> Özellikle eğitmen arkadaşlara.
<04@Psyche> Sizin ekstra yapacağınız işler, departmana olumlu yansıyor.
<04@Psyche> Her zaman soğuk kanlı olun ve empati kurarak düşünün. O zaman karşınızdaki adayı da kırmaz, sevgiden saygı elde edersiniz.
<04@Psyche> Bu şekilde yaparsanız, departmandaki adayların silinmek için hiçbir nedeni olmaz.
<04@Psyche> Tekrardan katılımınız için teşekkür ederim.
<04@Psyche> LoVeBoYmE, sendeyiz.
<04&LoVeBoYmE> Psyche ; Teşekkür ederim hocam.
<04&LoVeBoYmE> Departman founder değişikliği sonrasında eskiye nazaran baya ilerleme kat ettik , eski haksız yere silinen arkadaslar oldu onlarıda departmana aldık bu gücümüze güç kattı.
<04&LoVeBoYmE> İlerlemeyede devam ediyoruz.
<04&LoVeBoYmE> Herhangi bir sorun görmüyorum , hak edilen kişilere hak ettiği noktaya getirmeye calısıyoruz.
<04&LoVeBoYmE> Buda o kişinin hevesini artırıyor bir nazaran.
<04&LoVeBoYmE> Daha istekli ve daha heyecanlı calısıyor.
<04&LoVeBoYmE> Sınav kanalı bende sınav yapmak isteyen helper arkadaslarım bana yada Xr yada Berfin` hocalarımıza ulassın prefix alsınlar sınav yapsınlar.
<04&LoVeBoYmE> Psyche ; Söliyeceklerim bu kadar ustat , teşekkür ederim.
<04@Psyche> Düşüncelerin için ben teşekkür ederim.
<04@Psyche> Xr, sendeyiz.
<04&Xr> Merhaba, hayırlı akşamlar öncelikle.
<04&Xr> Söz hakkı için de teşekkür ederim Psyche
<04&Xr> Ben hiç bir helperi deneme amaçlı help de soru sorulmasını tasvip etmiyorum.
<04&Xr> Çünkü burada ki insanlar kendi reel zamanlarından vakit ayırarak insanlara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bunun için onlara saygı duymak gerekir.
<04&Xr> Bir departman için bilgi önemlidir elbette. Fakat bilgiden önce önemli olması gereken konu karakterdir.
<04&Xr> Benim önceliğim her daim karakter olmuştur. Çünkü karakteri olan bir kişi bilgi sahibi de olur.
<04&Xr> Şuan için departman içerisinde bir sorun görmüyorum Psyche ninde dediği gibi en önemli görevler eğitmen arkadaşlarımıza düşüyor.
<04&Xr> Dışardan helper olarak gelen kişilerin geneli helpin tadını almış doymuş insanlar sıfırdan helperliğe başlamış bir insandan alınan verimin %10 unu alamazsınız o kişiden.
<04&Xr> O yüzden eğitim departmanı önemli önceliğimizi oraya vermeliyiz.
<04&Xr> Söyleyeceklerim bu kadar Psyche teşekkürler söz hakkı için.
<04@Psyche> Ben teşekkür ederim tespitlerin için.
<04@Psyche> Evet Berfin`, sendeyiz.
<04@Psyche> Berfin` şuan PC başında değil sanırım, Exposure söz hakkı sende dinliyoruz kardeşim.
<04@Psyche> Enteresan.
<04@Psyche> kinGdEviL, dinliyoruz.
<04@kinGdEviL> Öncelikle herkese hayırlı akşamlar
<04@kinGdEviL> Ben gördüklerim hakkında bir kaç bir şey diyeceğim
<04@kinGdEviL> Öncelikle eğitim konusuna değinecek olursam, çok eğitmen var ve bir kişi farklı farklı 5 6 kişiden eğitim aldığı zaman o kişinin eksikleri belli olmaz olamaz
<04@kinGdEviL> Çünkü sürekli farklı kişiyle eğitim yaptığı zaman o kişi hangi konuda iyi veya eksik bilemiyorsun ve yüzeysel olarak
<04@kinGdEviL> Eğitim verilip bitebiliyor o zamanda o kişi daha sonra helper olduğu zaman o açıkları bir bir ortaya çıkıyor
<04@kinGdEviL> Diğer bir konu ise ben burada ki düzene anlam vermekte zorlanıyorum bazen
<04@kinGdEviL> Açıkca söylemek gerekirse kimin ne yaptığı belli değil
<04@kinGdEviL> Bazı şeyler özel olmalı farklı olmalı şuanda bu kanalda bu kadar prefixli kişi olmasına bile karşıyım
<04@kinGdEviL> Helpin üst yönetimi belli başlı kişiler olur ve onlarında yaptıkları ve yapacakları bellidir o düzeyde yaparlar.
<04@kinGdEviL> Fakat ben burda şuanda sopum fakat sınav kanalında herhangi bir yetkim yok bunu ben LoVeBoYmE'e söylememem gerekiyor zaten bunlar önceden ayarlı olması gerekiyor
<04@kinGdEviL> Yani demek istediğim kimin hangi kanalda ne yaptığı belli değil bana göre bir düzen oturtulması şart
<04@kinGdEviL> Eğitim konusuna gelince tekrar eğitmenler belli başlı kişilerden olup onların eğitim vermesini daha iyi görüyorum
<04@kinGdEviL> Bu sayede eğitmen eğittiği kişiyi daha iyi tanır ve açıklarını kapatır
<04@kinGdEviL> Eğitim konusundada bota çok takılmamak gerekiyor manuel şekilde sürekli müdahale edilmesi gerekiyor sonuç olarak karşısındaki kişinin o konuyu ne şekilde anlayacağını bizler daha iyi biliriz bottan
<04@kinGdEviL> Benim diyeceklerim bunlar kolay gelsin.
<04@Psyche> Görüşlerin için teşekkürler kinGdEviL, bu belirttiğin hususların gerçekleşme nedeni şu son 1 aylık süreçte meydana geldi.
<04@Psyche> Yakında bu sorunların yaşanmayacağına eminim.
<04@Psyche> Celine, sendeyiz.
<Celine> merhaba oncelikle tesekkur ederim soz hakki için
<Celine> burda yeni oldugum için pek birsey soyleyemiyecegim ama kinGdEviL in soylediklerine katiliyorum
<Celine> egitim konusunda
<Celine> tesekkurler Psyche
<04@Psyche> Ben teşekkür ederim Celine.
<04@Psyche> Christina, sendeyiz ciğerim.
<Christina> Hemfikir oldugum tek kişi Xr.
<Christina> Bu kadar ciğerim.
<04@Psyche> Ayrı ufuklardayız pekala, teşekkür ederiz.
<04@Psyche> Dark, sendeyiz.
<04@Psyche> Arkadaş online değilmiş, seni dinliyoruz HuRii.
<HuRii> Psyche hocam söz hakkı verdiğiniz için tşkler
<HuRii> az önce düştüğüm için tam konuşmaya vakıf olamadım bu yüzden pek yorum yapamıyorum
<HuRii> tşkler
<04@Psyche> Biz teşekkür ederiz, uzun zamandan sonra tekrardan hoş geldin.
<04@Psyche> Dark, seni dinliyoruz.
<Dark> Merhaba oncelıkle herkese ıyı aksamlar dılıyorum
<Dark> Help dunyasının en gozde en ıyı departmanında uzun donemdır gorev almaktan zevk duyuyorum
<Dark> Help ısı vakıt gecırırken eglenmek ve yenı seyler ogrenmek tır benım ıcın
<Dark> Bılgı de sınır olmadıgın en guzel ve en ılgınc yanıdır help departmani
<Dark> Zaman zaman aksaklıklar oluyor
<Dark> Zaman zaman bılmedıgımız seyler elbet olucaktır
<Dark> Sıfırdan bır yerlere gelmek cok zor ama ımkansız degıldır
<Dark> Yıllardır burdayım eksıklıkler ve yanlıslıklar oldu mu
<Dark> ıllakkı oluyor goruyoruz ve yasıyoruz
<Dark> Tecrubelı dıye nıtelendırdıgımız kısıler tanınmıs nıcklerle calıstık mı evet
<Dark> Hemen sıop veya master olarak basımıza geldıler
<Dark> Nedenı cok basıt
<Dark> ırc gecmısı vb nedenler soylendı hep
<Dark> Ama ben ona asla katılmadım ve ınanmadım
<Dark> Ya arkadasıdır yada tanıdıgıdır bunun bır acıklaması olamazdı
<Dark> Ama suan kadroya baktıgımız gercekten sıfırdan bır yerlere gelen arkadaslarım var
<Dark> Mesela LoVeBoYmE uzun donemdır beraberız ve bakıyorum arkadasım HELPMASTER olmus
<Dark> Bunu gorenler dusunuyor kı demekkı emek verırsek bızde helpmaster yada helpsop yada yonetım uygun gorurse oper olabılırız dıye dusunuyorlar
<Dark> Buda bızler ıcın bır motıve oluyor
<Dark> Yaptıgımız ıs gercekten daha anlam kazanıyor
<Dark> Cunkı emek verılen bır ıs cıdden ınsanı mutlu edıyor
<Dark> Ve ınanıyorum burdakı arkadaslarımla beraber guzel bır departman olma yolunda ılerlıycez
<Dark> Cunkı herkes bırbırını asagıya yukarı tanıyor
<Dark> Soyleyeceklerım bunlalr Psyche soz verdıgınzı ıcın tesekkur ederım
<04@Psyche> Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim, çoğu şeyi özetleyen bir anlatım oldu.
<04@Psyche> Başka da eklenecek bir şey bırakmadın.
<04@Psyche> Seni dinliyoruz maviS.
<04@Psyche> Arkadaşımız pc başında değilmiş.
<04@Psyche> ReyNa, toplantıya en son sen katıldın söz hakkını Umay'a verelim, sende varsa düşüncelerin derleyip söylersin.
<04@Psyche> Sendeyiz Umay.
<Umay> Teşekkürler hocam.
<Umay> Öncelikler hayırlı akşamlar.
<Umay> Departmanda sarsıntılar oluyor ama çözüm bulacağınıza inanıyorum.
<Umay> Sadece üsluplara dikkati çekmek istiyorum.
<Umay> Başarılar diliyorum, Kolay gelsin
<04@Psyche> Teşekkür ederiz Umay, ReyNa mobil olduğu için düşüncelerini birazdan alacağız.
<04@Psyche> Toplantımız şimdilik bitmiştir arkadaşlar, katılım için tekrar teşekkürler.
<04@Psyche> -a pardon, Desen de geldi.
<04@Psyche> Hoş geldin Desen.
<06%Desen> Selam
<04@Psyche> A/s.
<04@Psyche> İletmek istediğin bir şey varsa, sendeyiz.
<06%Desen> Gec Kaldım Kusuruma Bakmayın
<06%Desen> Neler Konusuldu Bilmiyorum
<04@Psyche> Estfg.
<06%Desen> Ama Bi Yönetimde Saygı , Adalet Ve Nezaket Ön Planda Oldukça Her Sorun Hakkıyla Çözülür Diye Düşünüyorum
<06%Desen> Başka Ekliceğim Bişi Yok
<06%Desen> Teşekkür Ederim
<04@Psyche> Biz teşekkür ederiz.
<04@Psyche> Berfin`
<04@Psyche> Seni dinliyoruz.
<04@Berfin`> Psyche Hocam, Söz hakkı için TeŞekküR EdeRim.
<04@Berfin`> Gerekenleri siz yıllarını vermiş Usta'lar söylediniz.
<04@Berfin`> Ek olarak; 4 aydır sıfırdan başlayarak elimden geldiğince faydalı olmaya çabalıyorum.
<04@Berfin`> Eğitim konusunda ben de adayların istediği eğitmenden eğitim almalırını destekliyorum.
<04@Berfin`> Çünkü hem daha verimli hem de daha başarılı bir eğitim süreci olacağına inanıyorum.
<04@Berfin`> Gerek helper, gerekse eğitmen olarak elimden geldiğince departmanın ilerlemesi için üzerime düşeni fazlasıyla seve seve yapacağım.
<04@Berfin`> Söyleyeceklerim bu kadar ; Psyche hocam , tekrar TeŞekküR EdeRim.
<04@Psyche> Ben teşekkür ederim Berfin` yaptığın ve yapacağın işler için.
<04@Berfin`> Psyche hocam, Rica EdeRim.
<04&Xr> Toplantı bitmiştir arkadaşlar.
<04&Xr> Katılımınız için hepinize teşekkür ederim.
<04&LoVeBoYmE> Biz teşekkür ederiz.
<04@Berfin`> Biz Teşekkür ederiz Xr.
<Christina> Kendi adıma ben tesekkür ederim.
<HuRii> Xr tşkler