Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı sıvı yağı,
- 1 su bardağı ıspanak püresi,
- 2 paket kabartma tozu,
- Aldığı kadar un.
Üzeri İçin:
- 1 paket vanilyalı puding,
- Hazır çikolata sosu,
- Nar taneleri.
Ispanaklı Kek Yapılışı
Bir kaba toz şekeri ve yumurtaları koyup iyice çırpalım.
Üzerine sütü, sıvı yağı, ıspanak püresini ilave edelim ve karıştıralım.
Sonra kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip boza kıvamında bir kek hamuru hazırlayalım.
Yağlanmış kalıba hamuru dökelim ve önceden ısıtılmış 175° fırında kızarana kadar pişirelim.
Vanilyalı pudingi üzerindeki talimatlara göre hazırlayıp ılımaya bırakalım.
Pişen kekin üzerine vanilyalı pudingi döküp yayalım ve 1 saat dinlendirelim.
Ispanaklı Keki dilimleyelim ve üzerini çikolata sosu ve nar taneleri ile süsleyip servis yapalım.