Hindistancevizli Kek I

Malzemeler

225 gr tereyağ veya margarin(15 çorba kaşığı)
225 gr tozşeker (1 su bardağı)
225 gr un (2 su bardağı)
4 Adet yumurta
50 gr hindistan cevizi
450 gr krema
Birkaç dilim ananas

Hazırlanışı
  • Fırını 180 derecede ısıtın.
  • Şeker ve yağı mikserde karıştırın.
  • Yumurtaları ilave edip yeniden karıştırın.
  • İyice yumuşak bir karışım elde edince unla hindistan cevizini ekleyin.
  • Metal bir kaşıkla dairesel hareketler çizerek karıştırın.
  • İki adet yuvarlak kek kalıbının dibine yağlı kağıt yerleştirin.
  • Hamuru iki eşit parça halinde kalıplara boşaltın.
  • Önceden ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kalıpları fırından çıkarın ve 5 dakika soğutun.
  • Daha sonra kalıpları ters çevirin ve yağlı kağıtları çıkarın.
  • Kremanın içine dilimlenmiş ananasları katın ve yarısını keklerden birinin üzerine sürün.
  • Diğer keki de üzerine yerleştirdikten sonra kalan kremayı kekin çevresine ve üzerine sürün.