Hindistancevizli Kek I
Malzemeler
225 gr tereyağ veya margarin(15 çorba kaşığı)
225 gr tozşeker (1 su bardağı)
225 gr un (2 su bardağı)
4 Adet yumurta
50 gr hindistan cevizi
450 gr krema
Birkaç dilim ananas
Hazırlanışı
- Fırını 180 derecede ısıtın.
- Şeker ve yağı mikserde karıştırın.
- Yumurtaları ilave edip yeniden karıştırın.
- İyice yumuşak bir karışım elde edince unla hindistan cevizini ekleyin.
- Metal bir kaşıkla dairesel hareketler çizerek karıştırın.
- İki adet yuvarlak kek kalıbının dibine yağlı kağıt yerleştirin.
- Hamuru iki eşit parça halinde kalıplara boşaltın.
- Önceden ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.
- Kalıpları fırından çıkarın ve 5 dakika soğutun.
- Daha sonra kalıpları ters çevirin ve yağlı kağıtları çıkarın.
- Kremanın içine dilimlenmiş ananasları katın ve yarısını keklerden birinin üzerine sürün.
- Diğer keki de üzerine yerleştirdikten sonra kalan kremayı kekin çevresine ve üzerine sürün.