Malzemeler

1/2 paket margarin (yumuşatılmış)
1,5 fincan toz şeker
2 yumurta
60 gr kırmızı gıda boyası
2 yemek kaşığı toz kakao
2,5 fincan un
1 fincan kaymak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı sirke

Dolgu için:

1/2 paket margarin (yumuşatılmış)
230 gr krem peynir (yumuşatılmış)
3 yemek kaşığı süt
4-5 fincan pudra şekeri


Hazırlanışı:

Fırını 180 dereceye ısıtın. 2 adet 22 cm'lik kek kalıbını yağlayın ve içlerine az miktarda un serpin.

Yağı, şekeri ve yumurtaları geniş ve derin bir kapta karıştırın. Kakao ve gıda boyasını ekleyin. Sırayla unun yarısını, kaymağın yarısını ve tuzun yarısını ekleyin. Her malzemeyi ekledikten sonra karıştırmayı unutmayın. Vanilyayı da ekleyin. Sirke ve kabartma tozunu da katın. Karışımı kalıplara paylaştırın ve fırında 30 dakika pişirin. Çıkarmadan önce, bir bıçağı keklerin ortasına batırmak suretiyle içinin de piştiğinden emin olun.
Kekleri kalıplarından çıkarmadan, yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakın. Daha sonra ince bir bıçak yardımıyla, kenarlarını kalıptan ayırarak kekleri çıkarın ve tamamen soğumalarını bekleyin.

Dolgu malzemesi için:
Yağı, krem peyniri ve sütü karıştırın. İstediğiniz yoğunluğa ulaşıncaya kadar pudra şekeri ekleyin. Eğer isterseniz süt miktarını daha fazla tutabilirsiniz.

Daha sonra keklerden birini taban olarak kullanmak üzere düz bir tabağa veya kek tepsisine koyun ve üzerine hazırlamış olduğunuz krema dolgusunun bir kısmını yayın. Diğer keki üzerine koyun ve geri kalan kremayı da keklerin üstüne ve kenarlarına yayın.