Malzemeler:
1 cup=250 ml. lik su bardağı
1 tsp=tepeleme 1 tatlı kaşığı
1 cup küçük küçük doğranmış kuru hurma
1 cup küçük küçük doğranmış kuru incir
4 yemek kaşığı tereyağı (60 gr.)(Sıvı yağ da kullanabilirsiniz.)
1.5 (tsp) tatlı kaşığı karbonat
1 cup kaynar su
1/2 cup toz şeker
1/2 cup bıçakla küçük küçük doğranmış ceviz
2 yumurta
3/4 cup un
3/4 cup tam buğday unu (Doygun firmasının tam buğday ununu kullandım.)
1/2 (tsp) tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 (tsp) tatlı kaşığı tuz
Tarif:
Fırını 180 dereceye getirin ve 25 cm.x11cmx7cm.h ebatlarındaki dikdörtgen kek kalıbını (Somun Kalıbı) sıvı yağla yağlayıp, iyice unlayın. Unu kalıbın her yerine serpin ve fazlasını dökün.
Büyük bir karıştırma kabına hurmaları, incirleri, tereyağını ve karbonatı koyun. Üzerine 1 cup kaynar suyu ekleyin. Hafifçe karıştırın ve 15 dakika bekleyin.
Hurmalı, incirli karışımın üzerine şekeri, cevizi ve yumurtaları ekleyin ve çırpma teliyle iyice karıştırın.
Başka bir kaba unu, tam buğday ununu, kabartma tozunu ve tuzu koyun, karıştırın.
Bu unlu karışımı sulu karışıma ekleyip, hepsi homojen bir biçimde dağılana kadar karıştırın.
Kalıba boşaltın ve fırının orta rafına koyup 50-60 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kekin ortasına bıçak ya da kürdan batırın. Eğer temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Keki fırından çıkardıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirin ve kalıptan çıkartın