Malzemeler
1 yumurta
Yarım paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
1 çorba kaşığı yoğurt (tepeleme)
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu


İçine:
3 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
10-12 hurma
1 tatlı kaşığı tarçın
pudra şekeri (üzerine serpmek için)






Yapılışı:
Hamur yoğuracağınız kaba unu alalım. Unun ortasını açıp yumuşamış margarini, yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ve şekeri ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
Hamuru, üzerine nemli bez örtüp 15dak. dinlendirelim.
Bu arada kurabiye için hazırlayalım. Bir kapta iri dövülmüş fındığı, tarçını, şekeri, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış hurmaları karıştıralım.
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp önce yuvarlayalım, sonra 3 - 4 mm. kalınlığında açalım. Hamurların yarısına hazırladığımız içten koyup diğer yarısını üzeirne kapatalım.
Hamurun kenarlarını çatal ucuyla bastırarak yapıştıralım ve margarinle yağlanmış tepsiye dizerek, önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Kurabiyeleri fırından alıp üzerlerine pudra şekeri serpelim.








Afiyet olsun.