Türkiye'de artan akıllı telefon kullanıcı sayısını göz önüne alan, Çinli mobil antivirüs ve performans uygulama geliştiricisi 360 Mobile Security Limited Türkiye pazarına girdi. Akıllı telefon kullanıcıları için geliştirdiği uygulama ile dünyada 300 milyon kullanıcının ilk tercihi olan 360 Security'nin Türkiye lansmanı, şirketin üst düzey yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşti. Bulut temelli gelişmiş antivirüs yazılımı ile akıllı telefon kullanıcılarını virüs ve hacker saldırılarına karşı koruyan 360 Security, hızlandırma, gereksiz dosya temizleme, uygulama kilitleme, kayıp telefonları bulma özellikleri ile Türkiye'de 24 milyon u aşkın Android telefonu ücretsiz koruyacak.

"TÜRKİYE'DE AKILLI TELEFON KULLANIMI ARTARKEN, GÜVENLİK AÇIKLARI BÜYÜYOR"

Akıllı telefon ve mobil internet pazarının yükselişini her geçen gün sürdürdüğünü, Türkiye'nin Avrupa'da en hızlı büyüme kaydeden ülkelerin başında geldiğini belirten 360 Mobile Security Global Operasyon Direktörü Huang Yan , "Türkiye'de yüzde 69'u 30 yaş altında olmak üzere yaklaşık 24 milyonu aşkın Android telefon kullanıcısı mevcut. Toplam akıllı telefon pazarının yüzde 78'ini oluşturan Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanımı hızla artarken, güvenlik açıkları da her geçen gün büyüyor. Kullanıcıların güvenilir olmayan kaynaklardan temin ettikleri uygulamalar, kişisel bilgilerin çalınma oranını da artırıyor. ABD'ye göre 6,5 kat daha fazla virüs ile karşılaştığımız Türkiye pazarında 10 milyon kullanıcımızda günlük 30 bin virüs yakalıyoruz. 2015 yılı süresince Türkiye'de akıllı telefon sahipleri 2,5 milyon kez virüs saldırısına maruz kaldı. 360 Security olarak biz bunların 1 milyonunu tespit edip, telefonları koruma altına aldık. Sadece kişisel bilgileri güvence altına almakla kalmayıp, aynı zamanda telefonlarına performans kazandırıp, pil ömrünü uzatarak kullanıcılar için en akıllı çözümü sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

"TEK TUŞLA TÜM TELEFONLARDA ÜSTÜN PERFORMANS"

360 Security'nin Türkiye başta olmak üzere tüketicilerin beklentileri göz önünde bulundurularak hepsi bir arada özellikleri içermesi fikriyle geliştirildiğini kaydeden Huang Yan , sözlerini şöyle sürdürdü: "Bildiğiniz üzere gelişen uygulama özellikleriyle birlikte akıllı telefon kullanıcıları genel olarak kısıtlı depolama alanı ve düşük RAM'dan şikayetçi. 360 Security'deki özellik sayesinde kullanıcılar tek bir tuşla o an kullanmadıkları uygulamaları kapatarak cihazlarını daha fazla hızlandırabiliyor. Bu özellik sayesinde tüm Android cihazları yüzde 18 oranında hızlanıyor. Uygulama aynı zamanda, arka planda çalışan istenmeyen programları da kapatarak pil ömrünü uzatıyor. Güç tüketen uygulamaları sonlandıran 360 Security sayesinde pil ömründe ortalama 3,5 saate kadar artış yaşanıyor."

"ON BİNLERCE UYGULAMAYI ANALİZ ETTİK"

Toplantıda Türkiye'de mobil oyun kullanımına da değinen 360 Mobile Security Global Operasyon Direktörü Huang Yan, oyunların kullanışlı olsun ya da olmasın cihazlarda önemli ölçüde önbellek dosyası bıraktığını, bu durumun da telefonlarda verimi düşürdüğünü belirtti. 360 Security'de bu sorunun kaynağına ulaşmak için on binlerce uygulamanın analiz edildiğini belirten Huang Yan, "Oyunların bıraktığı ön bellek dosyalarını sistemde çözmek, en gelişmiş işletim ortamını sunmak son dönemde en karmaşık sorunlardan biri. Bu sorun için yazılım ekibimiz ile önemli mesailer harcadık. Uygulamamız ile Türkiye'de de hayli popüler olan Score! Hero, Candy Crush Soda, Clash of Clans gibi zamanla önbellekte biriken dosyaları kullanıcılar tek dokunuş ile temizleyebiliyor. Oyun hızlandırma özelliği Türkiye'de günde 700 bin kişi tarafından kullanılıyor. Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında %33.7 daha yüksek bir kullanım oranı mevcut" açıklamasını yaptı.

"KORUMASIZ CİHAZLARDA KİŞİSEL BİLGİLER TEHDİT ALTINDA"

Günlük hayatı pek çok yönüyle kolaylaştıran akıllı telefonlarda kişisel bilgi gizliliğinin korunmasının en önemli gündem maddesi olduğunu söyleyen Huang Yan, WhatsApp, Facebook, Twitter, Gmail gibi pek çok akıllı telefon uygulamasının kişisel bilgilere sahip olduğunun altını çizdi. Yan, akıllı telefon belleklerinin büyük bir bölümünde kişisel mesaj, video, ses kaydı ve fotoğraf gibi başkalarıyla paylaşılmak istenmeyecek bilgilerin yer aldığını, bu bilgilerin gizliliği için cihazların mutlak bir uygulama ile korunması gerektiğini söyledi. Birleşik Amerika ve Avrupa ülkelerinde güvenlik konusunun gün geçtikçe daha hassas hale geldiğini söyleyen 360 Mobile Security Global Operasyon Direktörü, "Türkiye gibi hızla gelişen pazarlarla birlikte kullanıcılar, sabit internet riskleriyle daha fazla yüz yüze geliyor. Güvenliği artırmak için kendini adayan 360 Security akıllı bulut tarama özelliğine sahip dünyanın bir numaralı antivirüs motorunu ve güncel veri tabanını kullanıyor. Kullanıcılarımız tek bir tuşla kötü amaçlı yazılım, virüs, trojan ve sistem hassasiyetlerini ortaya çıkarma ve koruma sürecinde en kolay yolu sunuyor" dedi.

Hepsi bir arada çözümün kullanıcı dostu arayüzünde bir uygulamadan diğerine sorunsuz ve kısa sürede geçildiğine de değinen Huang Yan, "Yazılımı geliştirirken farklı bir iskelet oluşturduk. 30 dilde kullanılabilen 360 Security'de kullanıcı tek bir tuşla telefonu için o an gereksinimi olan özelliği açarak, ister güvenliğini koruma altına alıyor, isterse telefonuna performans kazandırıyor. Öte yandan uygulama içerisinde yer alan 'Telefonumu Bul' özelliği ile cihaz kaybolduğunda, alarm devreye sokularak uzaktan tüm bilgiler silinebiliyor. Üst düzey kişisel bilgi gizliliğine sahip uygulama sayesinde belirleyeceğiniz kişilere gönderdiğiniz iletileri şifreleyebiliyor ve uygulamaları kilitleyebiliyorsunuz. Google Play'de ücretsiz olarak kullanıma sunduğumuz 360 Security ayrıca istenmeyen uygulamalarla bağlantılı dosyaları da tek bir dokunuşla kaldırarak, telefonun verimliliğini üst düzeye taşıyor" açıklamasını yaptı.