21. Yabancı dile meraklıydı
Askeri lisede öğrenmeye başladığı Fransızca´yı sonraki yıllarda geliştirdi. Zengin bir kelime bilgisi vardı. Konuşurken araya Fransızca sözcükler de eklerdi.
21. Yabancı dile meraklıydı
Askeri lisede öğrenmeye başladığı Fransızca´yı sonraki yıllarda geliştirdi. Zengin bir kelime bilgisi vardı. Konuşurken araya Fransızca sözcükler de eklerdi.
oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim
qözLerinde..!
22. Fasulyesine poker oynardı
Kumardan hoşlanmaz ama arkadaşlarıyla fasulyesine poker oynardı. Oyun sonunda kazandıklarını iade ederdi.
qözLerinde..!
23. Kan görmeye dayanamazdı
Cephelerde düşmanla göğüs göğüse savaşmış biri olarak en ilginç özelliği savaş meydanları dışında kan görünce fenalaşmasıydı.
qözLerinde..!
qözLerinde..!
25. Bir ricası baş tacıdır
Bir gün halk arasında dolaşırken çarşaflı bir kadına rastlamış, "Hafız Hanım benim hatırım için başındaki örtüyü acar mısın?" diye sormuştu. Kadın baş örtüsünü açarak, Atatürk`ün önünde eğildi ve ellerini öptü.
qözLerinde..!
26. Bilardo ve yüzme sevdası
Sportmen kişiliği vardı. Her gün at biner, yüzmeye gider ve bilardo oynardı.
qözLerinde..!
27. En başarılı olduğu ders matematikti
Eğitim hayatı boyunca en başarılı dersi matematikti. Pozitif bilimlere ilgisi hayatı boyunca sürdü.
qözLerinde..!
28. Yağcılara çok kızardı
Yağcılara çok kızardı. Bir akşam sofrasında kendisine gereksiz şekilde iltifat eden Abdülhak Hamit`e müdahale etti.
qözLerinde..!
29. Son yılbaşı gecesi
1937yi 1938e bağlayan son yılbaşı gecesini Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras ile baş başa geçirmişti. O gece dolabındaki bazı elbiseleri bakana hediye etmişti.
qözLerinde..!
30. Köşkteki güvercinlik
Kuşları çok severdi.Çankaya Köşkü`nde özel bir bakıcının ilgilendiği güvercinliği vardı.
qözLerinde..!
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)