Revani
Malzemeler
Şurup icin:
1 kg şeker
5 Bardak su
4/1 Limon
Tatli için:
5 Yumurta
1 Kabartma tozu
Yarım bardak Seker
500 gr. Yogurt
2 bardak İrmik
250gr Margarin
1 bardak un
1 bardak süt
1 adet limon veya portakal rendesi..
Üstü icin
Hindistancevizi
Antepfıstığı
Hazırlanışı
1 kilo şekeri ve 5 bardak suyu kaynatmak üzere ocaga koyunuz. Kaynadıktan sonra kıvamını alması için limonu sıkın.
Tatlı İçin
5 yumtayı ve 1 kabartmatozunu bir derin kabta çırpın, yarım bardak şekeri ve yoğurdu ilave edip karıştırın. 250 gr margarini ilave edip, irmik ve ununu da ilave ederek iyicene karıştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırıına atınız ve üstü kızarana kadar pişiriniz. Sogutulmuş olan şurubu üstüne dökün.