Bu tarifi ilk kez gittiğimiz bir yerde yemiştim.Yerken acaba içinde ne var diyerek kocaman bir dilimi yediğimi farkettim. Fakat ilk kez gittiğimiz için de içine koyduğunu söylemeye çekindim. Daha sonra Fatmanurla samimi bir arkadaş olunca ilk fırsatta sordum. Haşhaş olduğunu öğrenince çok şaşırmıştım.Blogcu arkadaşlarımın bildiği bir tarif .Bir de benden denemeye ne dersiniz?
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
Şerbet için
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
Üstü için
- 2 paket Krem Şanti
- 2 Su bardağı süt
Yapılışı
- <LI style="MARGIN: 0px">Önce şerbetimizi yapalım. Suyu ve şekeri ocağa alalım. Kaynadıktan sonra 3- 4 damla limon suyu damlatalım ve soğutalım. <LI style="MARGIN: 0px">Yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım. <LI style="MARGIN: 0px">Sıvı yağ, süt, irmik karıştırıp <LI style="MARGIN: 0px">Un, kabartma tozu vanilyayı ekledikten sonra tahta kaşıkla karıştıralım. <LI style="MARGIN: 0px">Haşhaşı ilave ettikten sonra <LI style="MARGIN: 0px">Kekimizi 175 derecede pişirelim. <LI style="MARGIN: 0px">Pişen kekimizin üzerine soğuk şerbetimizi dökelim.
- Daha sonra Krem Şantiyi sütle çırptıktan sonra soğumuş olan kekimizin üzerine yayalım.