pc'de çok önceden çekmiş olduğum gül tatlısının resmini görünce paylaşmak istedim
MALZEMELER :
1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz veya fındık ( veya 1 paket krema)
ŞERBETİ İÇİN :
4Su bardağı su
3 Su bardağı şeker
1 tatlı şakığı limon suyu
YAPILIŞI :
İlk önce 4 su bardağı suyu ve 3 su bardağı şekeri ocağa koyun ve kaynatın (limon suyunu kaynamaya başlayınca ekleyin) un,kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın daha sonra diğer malzemeleride ilave derek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin kardığınız hamuru ikiye bölün merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın çay veya su bardağı ile kesin kestiğiniz yuvarlakları 5 veya 6 adet (ben beş yaptım )üst üste gelecek şekilde yanyana sıralayın rulo şeklinde sarın ve ortasından ikiye kesin hafif yağlanmış tepsiye kesilen yeri alta gelecek şekilde dizin üzerine fındık veya ceviz koyun (ben krema kullandım)
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin..fırından çıktıktan sonra şerbetini dökün (şerbeti soğuk tatlısı sıcak olacak)
Afiyet şeker olsun