Futbolun doğduğu kentte içimizden biri olan Sheffield United yöneticisi Selahattin Baki BUGÜN’e özel açıklamalarda bulundu. Hikayesini anlatan Baki, İngiliz taraftarların ‘Nani ve Robin van Persie’yi bir yıllığına Sheffield’a kiralayalım. Üst lige çıkınca geri veririz’ diye istekte bulundu
Futbol tarihinde önemli bir yere sahip Sheffield United’ın Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, BUGÜN’e özel samimi açıklamalarda bulundu.
İngiltere 1. Lig takımlarından Sheffield United’da aynı zamanda Uluslararası Futbol Koordinatörlüğü yapan Baki, 2014’te Mossaad bin Abdülaziz Al Saud’ın kulüp hissesinin %50’sini almasıyla yönetime girdi. Sheffield’ın tarihine değinen başarılı yönetici, “Sheffield, futbolun doğduğu şehrin takımı. Dünyanın ilk stadyumuna (Bramall Lane) sahip bir kulüp. Herkes ‘United’ ismini ilk Manchester’ın aldığını düşünüyor ama Sheffield çok daha öncesinde vardı” ifadelerini kullandı.
Yobo ile Semih’e teklif
1-2 yıla Premier Lig’i hedeflediklerini belirten Türk yönetici, eski Fenerbahçeli futbolcular Joseph Yobo ile Semih Şentürk’ü Sheffield United’a transfer etmeye çalıştıklarını söyledi. “Birkaç tecrübeli futbolcu transfer etmek istedik. Fenerbançe’den ayrıldığı zaman Yobo’ya haber gönderdik ama gelmek istemedi. Benim en büyük arzularımdan biri de Semih’i transfer etmekti. Fakat burada çalışma izni farklı. Semih de son yıllarda milli takımda çok aktif olmadığı için transfer gerçekleşmedi” dedi.
Benden RVP'yi istediler
Tribün kültürüyle büyüdüğü için taraftarlarla yakın ilişkiler kurduğunu belirten Baki, ilginç bir anını anlattı. Başarılı yönetici, “Bazen taraftarlarla muhabbet ediyorum. Benim Türk olduğumu bildikleri için Nani ve Van Persie’yi soruyorlar. Fenerbahçe bu transferleri gerçekleştirdiği zaman çok şaşırmışlardı. Birkaç taraftar yanıma geliyor ‘Nani ve Robin van Persie’yi bir yıllığına Sheffield’a kiralayın. Üst lige çıkalım geri veririz’ diyor” diye konuştu.
İzmir Derbisi gibi
Sheffield şehrini İzmir’e benzettiğini söyleyen Selahattin Baki, “Hem coğrafik hem de futbol açısında birbirlerine çok yakınlar. İzmir’de Karşıyaka - Göztepe rekabeti varsa Sheffield’da da Sheffield United ile Sheffield Wednesday rekabeti yaşanıyor. Maç günleri kent ikiye bölünüyor” dedi.
Sheffield United, Federasyon Kupası 3. Tur maçında Manchester United ile mücadele edecek.