Türkiye'nin 80 bin 607 kişiyle en az nüfuslu ili olan Bayburt'un iki ilçesinden Demirözü'nde Zihni Yıldızhan, Aydıntepe'de de eşi Yeliz Yıldızhan bir yıldır kaymakamlık yapıyor. Kaymakam Yeliz Yıldızhan, Bayburt'a çok isteyerek geldiklerini belirterek, "Bayburt Türkiye'nin en huzurlu şehirlerinden birisi. İlk geldiğim gün, güleryüzlü, samimi insanlarla karşılaştım. Bu devam etti, güzel bir iletişim kuruldu. Hem mesai arkadaşlarım hem vatandaşlarla güven içerisinde ilişkimiz ilerliyor" dedi.



'BENDEN SONRA SEN GEL'

Kentte hiç hayal kırıklığına uğramadıklarını, yörenin insanına bir şeyler vererek ayrılmak istediklerini dile getiren Yıldızhan, "Bayan kaymakam arkadaşlarım var, 'Benden sonra buraya sen gel' diyorum. Huzurlu, devlete itaat geleneklerinin çok geliştiği, kanaatkar insanların olduğu, mütevazi bir şehir. Halkı da şehir de o şekilde. Görev yapmaktan keyif aldığımız bir şehir" diye konuştu. Yeliz Yıldızhan, iş hayatında eşiyle birbirlerinin tecrübelerine başvurduklarını anlatarak, şunları söyledi:

'BİR ANLAMDA PASLAŞIYORUZ'

"Onun yaşadığı farklı deneyimler oluyor. Siz de ilçenizde bir olayla karşılaştığınızda karşılıklı istişare ederek, yaşanmışlardan ders çıkarıp ona göre kendinize yön çizebiliyorsunuz. Belki mesleki anlamda birçok insanla paylaşamayacağınız, konuşamayacağınız konuları bu olaylara vakıf eşinizle paylaşmış olmak sizi rahatlatıyor, daha doğru bir yön çizmenize vesile oluyor. Biz bu anlamda paslaşıyoruz, doğru kararlar vermeye çalışıyoruz. Birbirimize yardımcı olduğumuzu düşünüyorum."

'İKİ İLÇEYE DE MYO KURULDU'

Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan da Bayburt'a hizmet etmekten çok memnun olduğunu vurgulayarak, "Kurumlarıyla oturmuş yapısıyla eşimin de ifade ettiği gibi güzel duygular içerisinde, güzel hizmetleretmek istiyoruz. Bunun da ilk örnekleri verilmeye başlandı. Burada hem siyasetçilerimiz hem milletvekillerimiz olsun, Bayburt'un büyük katkısıyla her iki ilçemize de meslek yüksekokulu kuruldu" sözlerine yer verdi.

Kendisinin de yörenin insanı olduğunu dile getiren Yıldızhan, "Babam Bayburtlu, burada doğup büyümüş. Biz burada doğup büyümesek de bu vatanın evlatlarıyız. 'Buraya daha farklı neler yapabiliriz', inanın sabah, akşam bunu düşünüyoruz, onun yolunu açmaya çalışıyoruz. Tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Her ortamda eşimizi dostumuzu buraya çağırıyoruz, buraları gelip görmelerini, buraların insanıyla hemdem olmalarını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.



'TATLI BİR REKABET YAŞIYORUZ'

Yıldızhan, eşiyle birbirlerine katkı sunmaya çalıştıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşimle aynı ilde, aynı görevde bulunmak bizi tatlı bir rekabete, destekleme ve yardımlaşmaya sevk ediyor. Çünkü herkesin olaylara, yaşanmışlıklara farklı bir bakış açısı olabiliyor. Önceki görev yerimizde bunu çok yaşadım. Tatlı bir rekabet oluyor. Öğreniyorsunuz falanca köyün şu kadar yolu asfaltlanmış. Bunu duyduğunuz zaman üsteki birimlere, 'Diğer ilçemizin şu yolunu şu şartlarda yapmışsınız, bizim yolumuzu neden yapmıyorsunuz' diyerek oraya yapılan yatırımın aynısını alabiliyorsunuz, güzel bir rekabet oluyor."

Eşi Yeliz Yıldızhan'ın bir önceki görev yeri Trabzon'un Tonya ilçesinde hayata geçirdiği ve kendisinin de çok beğenerek Şalpazarı'nda uyguladığı projeyi Demirözü'nde hayata geçirmek istediği ifade eden Yıldızhan, şöyle dedi:

'EŞİMDEN GÖREREK KENDİ İLÇEME ALDIM'

"Yeliz Hanım'ın Tonya'da yaptığı çok güzel bir uygulama vardı. Evde bakıma muhtaç ailelerimizin temizliklerinden yemeklerinin yapılması, onu istemiyorlarsa ziyaret edilerek muhabbet etmelerini sağlayan güzel bir proje gerçekleştirmişlerdi. Yaklaşık 250 bir liralık ödeneği vardı. Proje için bizde 5 kişi, onlarda 8 kişi istihdam edilmişti. Ben eşimden görerek bunu kendi ilçeme aldım ve çok güzel uygulanmasını sağladık. İnşallah Bayburt'ta da bunu faaliyete geçirmek istiyoruz. Arkadaşlar şu an alan taraması yapıyor. Yani çok güzel istişarelerimiz oluyor, birbirimize katkı sunmaya çalışıyoruz."