kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #11
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soslu balık köftesi

    Balıkta bulunan O****-3 yağ asitleri, kalbin faaliyetlerini etkileyerek kişinin ruh halini düzeltiyor ve zihnin odaklanmasını sağlayan kimyasal maddelerin salgılanmasını teşvik ediyor.

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk

    Malzemeler:


    300 gr palamut fileto

    2 dilim bayat ekmek içi

    Yarım demet maydanoz

    1 yumurta akı

    1 çay bardağı süt

    4 çorba kaşığı un

    1 çorba kaşığı domates püresi

    3 soğan

    Yarım su bardağı su

    3 çorba kaşığı ayçiçek yağı

    1 çay kaşığı karabiber

    Tuz

    Hazırlanışı:
    * Soğanları soyup küçük doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. 1 kaşık ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Salçayı yarım bardak suyla ezip soğana ilave edin ve pişirin. Tuz serpip sosu ateşten alın.

    * Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak iyice süzün. Robota alıp balık eti, yumurta akı, maydanozun yarısı, tuz ve karabiberi ilave edip ezin. Karışımı kâseye alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde top köfteler yapın.

    * Kalan yağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri tek tek una bulayıp yağda kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirip kalan maydanozu serpin. Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


    Soslu balık köftesinin 1 porsiyonu 300 kaloridi
    r





  2. #12
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fırında hamsi dolması

    Hamsi yerine sardalye balığı kullanabilirsiniz. Her ikisinin de 100 gramında 96 kalori ve 0.85 gram O**** 3 bulunuyor.

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk

    Malzemeler:


    600 gr hamsi

    3-4 dal maydanoz

    100 gr çekilmiş ceviz içi

    100 gr galeta unu

    2 çorba kaşığı zeytinyağı

    7 defneyaprağı

    1 limonun suyu

    1 kahve fincanı su

    1 tatlı kaşığı tozşeker

    Tuz

    Hazırlanışı:

    * Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kâğıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın.

    * Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın. Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin. Balıkların aralarına defneyapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin.

    * Tozşekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin. Su ilave edip 1 tutam tuz serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


    Fırında hamsi dolmasının 1 porsiyonu 270 kaloridir





  3. #13
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buğdaylı mercimek çorbası

    Mercimek sadece zengin bir protein kaynağı değil, aynı zamanda kansızlığa karşı etkili bir besin.

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk

    Malzemeler:


    1 su bardağı kırmızı mercimek

    Yarım su bardağı aşurelik buğday

    6 su bardağı et suyu

    1 tutam safran

    2 çorba kaşığı soya yağı

    Tuz

    Hazırlanışı:

    * Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.

    * Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.

    ZENGİN MERCİMEK

    Mercimek sadece zengin bir protein kaynağı değil, aynı zamanda kansızlığa karşı etkili bir besin. İçeriğindeki bakır sayesinde vücut mercimekteki demiri en iyi şekilde özümseyebiliyor. Mercimek ayrıca potasyum zengini de. 100 gramında tam 980 mg potasyum, 347 mg fosfor ve 127 mg kalsiyum bulunuyor.


    Buğdaylı mercimek çorbasının 1 porsiyonu 190 kaloridir.





  4. #14
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kağıtta midyeli spagetti

    Midyeyi yarım bardak şarap ve yarım bardak suda 15 dakika haşlayıp süzün.

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk

    Malzemeler:


    Yarım paket spagetti

    300 gr ayıklanmış midye

    200 gr dondurulmuş karides

    4 domates

    1 soğan

    2 diş sarımsak

    7 siyah zeytin

    3-4 dal maydanoz

    2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

    Yarım su bardağı beyaz şarap

    Yarım su bardağı su

    Tuz

    Hazırlanışı:

    * Midyeyi yarım bardak şarap ve yarım bardak suda 15 dakika haşlayıp süzün.

    * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

    * Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleştirin. Domates ve karidesleri ilave edin. Tuz serpip 10 dakika üzeri kapalı olarak pişirin.

    * Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Midye, karidesli sos ve zeytini makarnaya ilave edip bir kapta harmanlayın. Karışımı dört yağlı kâğıda paylaştırıp paket şeklinde sarın ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    1 porsiyon: 415 kalori






  5. #15
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Domatesli puf börek

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
    PİŞME SÜRESİ: 10 dk

    Malzemeler:


    200 gr hazır ekmek hamuru

    2-3 domates

    125 gr yağsız beyazpeynir

    1 çorba kaşığı un

    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:

    * Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

    * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Süzgece alıp 5 dakika süzülmesini bekleyin. Peyniriufalayıp domateslerle karıştırın.

    * Hazırladığınız hamurların içine domatesli karışımı paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını parmak uçlarıyla bastırın. Fırın tepsisini yağlayıp hamurları dizin ve 180 dereceye ayarlı sıcak fırında 5 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.


    Bu yemeğin 1 porsiyonu 200 kaloridir.





  6. #16
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şeftalili yoğurt mus

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    Malzemeler:

    2 su bardağı light yoğurt

    3 şeftali

    10 kayısı

    1 çorba kaşığı bal

    4 hazır acıbadem kurabiyesi
    (veya selanik bisküvisi)

    10 nane yaprağı

    Hazırlanışı:

    * Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Şeftalileri yıkayıp soyun ve küçük küçük doğrayın. Yoğurdu robota alıp şeftali, kayısı ve balı ilave edip püre kıvamında ezin.

    * Hazırladığınız yoğurtlu püreyi 4 küçük kâseye paylaştırın. Üzerlerini alüminyum folyo ile örtüp buzdolabında birkaç saat bekletin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.


    Bu yemeğin 1 porsiyonu 160 kaloridir.





  7. #17
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çikolatalı lezzet topları

    KAÇ KİŞİLİK: 8
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk

    Malzemeler:

    1 çay bardağı (80 gr) eritilmiş tereyağı

    Yarım kahve fincanı (30 gr) tozşeker

    90 gr bitter çikolata

    1 çay bardağı ince çekilmiş (40 gr) fındık

    1 yumurta sarısı

    Birkaç damla rom (veya likör)

    1 çorba kaşığı kakao

    Hazırlanışı:

    * Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Tozşeker ilave edip bir kâsede iyice çırpın.

    * Çikolatayı ufalayıp benmari usulü eritin. Tereyağlı karışıma ilave edip karıştırın. Fındık, yumurta sarısı ve romu ekleyip katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin.

    * Ellerinizi kakaoya bulayın. Karışımdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Küçük kağıt kalıplara yerleştirip buzdolabında 15 dakika bekletin ve servis yapın.


    Bu yemeğin 1 porsiyonu 200 kaloridir.






  8. #18
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mayonez soslu kaparili söğüş et

    KAÇ KİŞİLİK:
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
    PİŞME SÜRESİ: 35 dk

    Malzemeler:

    400 gr dana but

    2 havuç

    160 gr light konserve tonbalığı

    Yarım su bardağı light mayonez

    1 su bardağı light yoğurt

    Tuz

    2 çorba kaşığı kapari

    2 taze soğan

    2 defneyaprağı

    Birkaç salata yaprağı

    Hazırlanışı:

    * Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Havuç, soğan ve defneyaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın.

    * Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin.

    * Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları eşliğinde servis yapın.


    Bu yemeğin 1 porsiyonu 199 kaloridir.





  9. #19
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mayonez soslu kaparili söğüş et

    KAÇ KİŞİLİK:
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
    PİŞME SÜRESİ: 35 dk

    Malzemeler:

    400 gr dana but

    2 havuç

    160 gr light konserve tonbalığı

    Yarım su bardağı light mayonez

    1 su bardağı light yoğurt

    Tuz

    2 çorba kaşığı kapari

    2 taze soğan

    2 defneyaprağı

    Birkaç salata yaprağı

    Hazırlanışı:

    * Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Havuç, soğan ve defneyaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın.

    * Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin.

    * Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. Salata yaprakları eşliğinde servis yapın.


    Bu yemeğin 1 porsiyonu 199 kaloridir.







  10. #20
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaşarpeynirli krep dürüm

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk

    Malzemeler:

    4 dilim taze kaşarpeyniriı

    5 yumurtaı

    1 kahve fincanı light sütı

    1 çorba kaşığı mısır unuı

    1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriı

    2 soğanı

    2 tatlı kaşığı sıvıyağı

    4-5 dal maydanozı

    Tuz, karabiberı
    Süsleme için:
    4-6 taze soğan sapıı

    Birkaç nane dalı

    Hazırlanışı:

    * Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.

    * Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın.

    * Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin. İki taraflı pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek krepleri hazırlayın. Her bir krebin içine 3 dilim kaşarpeyniri yerleştirip sarın ve taze soğan sapıyla bağlayın. Nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.


    Bu yemeğin 1 porsiyonu 200 kaloridir





Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 6 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 6 misafir)

Benzer Konular

  1. Cevap: 0
    Son Mesaj : 26.Mayıs.2017, 23:21
  2. Akıllı Diyet
    Konu Sahibi MiRa Forum Diyet
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 24.Ocak.2017, 00:35
  3. Jet Diyet
    Konu Sahibi ELiF Forum Diyet
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 26.Şubat.2015, 23:08
  4. Diyet güllaç
    Konu Sahibi ELiF Forum Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 08.Temmuz.2014, 15:07
  5. Diyet Yemekleri
    Konu Sahibi aRZuU Forum Diyet
    Cevap: 5
    Son Mesaj : 21.Mart.2014, 21:28

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort