kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #21
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fırında kabak turtası

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk

    Malzemeler:

    3-4 kabak

    3 dal dereotu

    1 soğan

    2 çay kaşığı sıvıyağ

    1 kahve fincanı su

    8 çorba kaşığı yoğurt

    1 yumurta

    1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

    Birkaç nane yaprağı

    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:

    * Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.

    * Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu, tuz ve karabiber serpin.

    * Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kâsede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın. Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.


    Bu yemeğin 1 porsiyonu 195 kaloridir





  2. #22
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kayısılı tart

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk

    Malzemeler:

    500 gr kayısı

    3 yumurta

    5 çorba kaşığı süt

    2 kahve fincanı un

    1 kahve fincanı patates nişastası

    1 kahve fincanı tozşeker

    Yarım paket kabartma tozu

    1 limonun rendelenmiş kabuğu

    2 çorba kaşığı light kayısı marmeladı

    1 çorba kaşığı bal

    1 çay kaşığı tarçın

    Hazırlanışı:

    * Kayısıları yıkayıp 7-8 tanesini ayırın. Kalanının çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları derin bir kapta sütle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Tozşeker, un, patates nişastası, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon kabuğu ve tarçını ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını 1 tutam tuz ilavesiyle ayrı bir kapta kar halinde çırpıp karışıma ekleyin.

    * Otuz cm çapındaki fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.

    * Ayırdığınız kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Dilim kayısıları tartın üzerine dekoratif bir şekilde dizin. Bal ile marmeladı bir kapta karıştırıp sıcak tartın ve kayısıların üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.


    Kayısılı tartın 1 porsiyonu 240 kaloridir






  3. #23
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fırında sebzeli balık


    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk


    Malzemeler:


    4 çipura


    2 kabak


    4 diş sarımsak


    2 soğan


    4 domates


    3 çorba kaşığı zeytinyağı


    4 dilim limon


    Tuz, karabiber


    Hazırlanışı:


    * Balıkları temizleyip yıkayın. Kabakları temizleyip ince uzun çubuklar halinde dilimleyin. Sarımsak, soğan ve domatesleri soyup halka halka dilimleyin.


    * Balıkları eşit büyüklükte 4 alüminyum folyonun üzerine alıp kabak, domates, limon, soğan ve sarımsağı paylaştırın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.




    Fırında sebzeli balığın 1 porsiyonu 180 kaloridir



  4. #24
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fırında Akdeniz usulü makarna

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk

    Malzemeler:

    250 gr kalem makarna

    1.5 kg domates

    4 yeşil zeytin

    4 siyah zeytin

    1 çorba kaşığı zeytinyağı

    Tuz, kekik

    Hazırlanışı:

    * Domatesleri soyup dilimleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün.

    * Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp dibine domates dilimlerinin yarısından fazlasını döşeyin. Zeytinlerin yarısını ilave edip tuz ve kekikle tatlandırın. Makarnayı ekleyip kalan zeytinyağını gezdirin. Kalan domatesleri dizip zeytinleri serpiştirin.

    * Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


    Fırında Akdeniz usulü makarnanın 1 porsiyonu 340 kaloridir.




  5. #25
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yoğurt soslu armut

    KAÇ KİŞİLİK: 1
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    Malzemeler:

    1 armut

    125 gr süzme yoğurt

    1 çay kaşığı bal

    1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık

    1 çay kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı

    1 tutam tarçın

    1 tutam safran

    1 kahve fincanı su

    Hazırlanışı:

    * Armudu soyup boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın. Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

    * Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kâsesine alın.

    * Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin. Çekilmiş fındık ve antepfıstığı serpiştirip servis yapın.


    Bu tatlıyı armuttan daha az kalorili olan şeftali ile de hazırlayıp 1 top meyveli dondurma ile servis yapabilirsiniz. 1 orta boy (100 gr) şeftali 7 kalori,
    1 top meyveli dondurma yaklaşık 60 kalori içeriyor. 1 orta boy armudun kalorisi ise 41





  6. #26
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Avakado Salatası


    Malzemeler

    1 adet olgun avokado
    1 adet taze soğan
    2-3 sap dereotu
    1 tatlı kaşığı doğranmış zeytin
    Yarım çay kaşığı köri 1 adet közlenmiş kırmızı biber
    2 çorba kaşığı limon suyu
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı



    Hazırlanışı

    Avokadoları küp doğrayın. Soğan ve dereotunu ince ince kıyın. Közlenmiş biberi de kare kare doğrayın. Hepsini diğer malzemelerle karıştırarak servis yapın.

    1 Porsiyon Besin Değerleri :

    Enerji (kcal): 293
    Protein (gr): 5
    Yağ (gram): 24,3
    Karbonhidrat: 16,35
    Lif (gr): 1,8





  7. #27
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biber ve Kabak Dolması

    Malzemeler

    100 gr. yağsız kıyma
    1 adet dolmalık biber
    1 adet orta boy domates
    1 adet küçük boy kabak
    1/2 rendelenmiş havuç
    1 orta boy soğan
    1/4 demet maydanoz
    1 tutam dereotu
    1 diş sarmısak
    1 tatlı kaşığı salça
    Tuz
    Karabiber
    Kimyon,Nane
    2 tatlı kaşığı zeytinyağı


    Hazırlanışı

    Soğan ince ince kıyılıp tuzlanarak 5 dakika elle
    yoğurulur.Karışım 15 dakika dinlendirilir.Sonra
    bütün malzemelerilave edilip karıştırılır.Hazırlanmış
    olna harç 1 adet orta boy dolmalık biberin, yarım
    kabağın ve içi boşaltılmış domatesin içine doldurulur.Dolmaların üstünü bir parmak kapatacak şekilde sıcak su ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilip yaklaşı 20 dakika kısık ateşte pişirilir.(İsteğe göre suya 1 tatlı kaşığı salçada ilave edilebilir






  8. #28
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Brokoli Çorbası


    Malzemeler

    1/2 Kg. Brokoli
    100 gr. sebze (pırasa, kereviz sapı)
    1 su bardağı Krema
    1 su bardağı Tavuk Suyu
    Zeytinyağı
    3 yemek kaşığı kıyılmış , Maydanoz, Dereotu, Kekik
    ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı
    Tuz, Karabiber




    Hazırlanışı

    Brokolileri yıkayın ve saplarını kestikten sonra başlarını ince ince kıyın. Pırasa ve kereviz saplarını yıkayın ve zar şeklinde kestikten sonra, kısık ateşte zeytinyağında yumuşayana kadar pişirin. Sonra içlerine ince kıyılmış arpacık soğanlarını da katın. Ardından brokolileri, kıyılmış otları ve tavuk suyunu da ilave edin. Tüm sebzeler iyice pişene kadar 25 dakika kadar kaynatın. Sonra bu karışıma, kremayı da ekleyip mikserden geçirin. Kısık ateşte 5 dak. daha pişirin
    .





  9. #29
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diyet Beğendi

    Malzemeler

    3 kabak
    2 patates
    1 demet dereotu (kıyılmış)
    5-6 yemek kaşığı katı yoğurt
    2 diş sarmısak (dövülmüş)
    1 su bardağı ceviz (ufalanmış)
    2 yemek kaşığı zeytinyağı


    Hazırlanışı

    Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin. Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Yayvan bir cam kaba boşaltıp soğumaya bırakın. Tarçın veya mevsim meyvesi ile süsleyerek servis yapı
    n





  10. #30
    Hira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    ·• Rєνηaк-ı Baнaя •·
    Üyelik tarihi
    07.Şubat.2014
    Mesajlar
    736
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diyet Kurabiye


    Malzemeler

    2 su bardağı saf kepek
    1 su bardağı beyaz un
    Yarım paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı tarçın
    3 çorba kaşığı bal
    1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon veya portakal kabuğu
    1 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    (Toplam 18 kurabiye için)


    Hazırlanışı

    Tüm malzemeyi karıştırıp, yoğurun. Gerekirse birkaç kaşık su ekleyin. Küçük çay kurabiyeleri boyutunda parçalar koparın. Yuvarlayıp, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

    1 Porsiyon Besin Değerleri :

    Enerji (kcal): 162
    Protein (gr): 9,5
    Yağ (gram): 3,2
    Karbonhidrat: 23
    Lif (gr): 3,2





Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)

Benzer Konular

  1. Cevap: 0
    Son Mesaj : 26.Mayıs.2017, 23:21
  2. Akıllı Diyet
    Konu Sahibi MiRa Forum Diyet
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 24.Ocak.2017, 00:35
  3. Jet Diyet
    Konu Sahibi ELiF Forum Diyet
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 26.Şubat.2015, 23:08
  4. Diyet güllaç
    Konu Sahibi ELiF Forum Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 08.Temmuz.2014, 15:07
  5. Diyet Yemekleri
    Konu Sahibi aRZuU Forum Diyet
    Cevap: 5
    Son Mesaj : 21.Mart.2014, 21:28

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort