Kek severlerin yüzünü güldürecek güzel bir haberimiz var. Sütlü mü sütlü, biraz da vahşi doğayı çağrıştıracak leziz leoparlı keki yaparken eğlenecek, yerken de midenizdeki kelebekleri lezzet diyarında gezdireceksiniz
Strese karşı en iyi ilaç; hamur


Damağınızdan silinmeyecek bir tadın garantisini veren leoparlı kek hamurunu hazırlarken, ''Ben hamurun kıvamını nasıl tuttururum?'' diye korkmayın. İçinizdeki bilim insanına bir şans verin. Biri kakaolu, biri vanilyalı diğeriyse çikolatalı üç farklı hamur hazırlayın. Unutmayın sonunda leoparlı kek var.

Önce parçalayın


Stres atmaya devam! Merak etmeyin, rahatlamak için en ekonomik yöntemlerden birini yapıyorsunuz. Hazırladığınız vanilyalı ve çikolatalı hamurların basit parçalar koparın. Leoparlı kekinizin nefis kokusu yakında mutfağınızda, az kaldı.

Bırakın biraz üşüsün

Hazırladığınız hamura kendi çocuğunuz gibi bağlanmış olabilirsiniz. Ne de olsa üzerinde emeğiniz çok. Şimdi sırada kakaolu hamurunuzu parçalara ayırıp, silindir şekli vererek dondurma vakti. Üşüyecek diye üzülmeyin. Her şeyin sonunda damağınızdan silinmeyecek, leoparlı kek var.


Parçaları birleştirme vakti


Vanilyalı ve çikolatalı hamurları, kakaolu hamurlarla buluşturma vakti! Silindir şeklindeki kakaolu hamurları buzluktan çıkarın ve önce kendisine daha çok benzeyen kardeşi çikolatalı hamurla sarın. Leoparlı keke çok az kaldı!

Kardeşler kavuşuyo
r

Hatırlarsanız film gibi programında yaşanan kavuşmalara benzer bir kavuşmayla, çikolatalı ve kakaolu hamur kardeşler birbirine kavuşmuşlardı.Şimdi sıra üç hamurun birbiriyle, Teletabiler gibi sıkı sıkı sarılma anına geldi. Vanilyalı hamurunuzu iki parçaya ayırın. Hamurunuzun bir parçasını, daha önce birbirine sardığınız çikolatalı ve kakaolu hamurlarınızın üzerine sarın. Leoparlı kekin, midenizdeki kelebekleri lezzet diyarına götürmesine az kaldı. Biraz sabır!
Leoparlı kekle buluşma


Midenizdeki kelebeklerin çektiği özlem bitiyor. Elinizde kalan vanilyalı hamuru, derin ve yanmaz bir fırın kabına, dışarıya doğru sarkacak şekilde yerleştirin. Fırın kabına yerleştirdiğiniz hamurun ortasına daha önce hazırladığınız silindir şeklindeki kakaolu, vanilyalı ve çikolatalı hamurları ilave edin. Fırın kabınızdan dışarıya doğru sarkan vanilyalı hamurla, silindir şeklindeki hamurların üzerini sarıp kapatın. 170 derecede, 40 dakika bu karışımı pişirdiğinizde, vahşi doğanın aslında ne kadar da lezzetli ve tatlı olabileceğini göreceksiniz.