Malzeme Listesi
- 300 gr un (2 bardak + 2 yemek kaşığı)
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı tuzsuz soğuk tereyağı (1 yemek kaşığı büyüklüğünde parçalara kesilmiş)
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı badem esansı
- 1/2 su bardağı ahududu reçeli
- 1 su bardağı pudra şekeri (süsleme için)
- 1 çay kaşığı badem esansı
- 3 çay kaşığı su
Hazırlanışı
Adım 1
Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. Un ve tuzu bir karıştırma kabında karıştırıp kenara koyun.
Adım 2
Tereyağı ve şekeri birleşene kadar mutfak robotunda 1-2 dakika çekin. İçine badem esansını döküp karıştırın ve ardından ilk hazırladığınız unlu karışımı da ilave edip karışım harmanlanana kadar mutfak robotunda çekmeye devam edin.
Adım 3
Hamura 3 santimlik toplar halinde şekil verin ve fırın tepsisine aralarında 5 santim olacak şekilde yerleştirin.
Adım 4
Başparmağınızla kurabiyelerin üzerine bastırıp oyuk açın. Her oyuğu 1/4-1/2 çay kaşığı reçelle doldurun. Kurabiyeleri buzdolabında 20 dakika soğutun.
Adım 5
Önceden ısıtılmış fırında 14-18 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 1-2 dakika bekleyip ardından kurabiyeleri soğuması için tel ızgaraya yerleştirin.
Adım 6
Süsleme için tüm süsleme malzemelerini bir kapta karıştırın ve istenen kıvamı alana kadar azar azar su ekleyin. Karışımı bir buzdolabı poşetine döküp poşetin uç köşesinde küçük bir delik kesin ve kurabiyelerin üzerinde gezdirin.