kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 28 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #21
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Limonlu Tavuk Çorbası Tarifi

    Limonlu Tavuk Çorbası Tarifi Malzemeleri

    • Yarım su bardağı arpa şehriye
    • 2 limonun suyu
    • 3 yumurta
    • 12 bardak su
    • Bir adet kuru soğan
    • 2 tatlı kaşığı kadartuz
    • 2 kereviz sapı
    • 2 defne yaprağı
    • 2 adet ikiye bölünmüş havuç
    • 1.5 kg. kadar tavuk,
    • 5 adet karabiber tane
    • 1 tatlı kaşığı kadar limon kubuğu rendesi

    Limonlu Tavuk Çorbası Tarifi
    Geniş bir tencerede, tavuğumuzla birlikte, sebzelerimizi, defne yaprağımızı, karabiber ve tuzla orta ateşte kaynatıyoruz. Tavuğumuzu yumuşayana kadar yaklaşık bir buçuk saate yakın kaynatmamız gerekiyor. Daha sonra yumuşayıp piştiğini kontrol ettikten sonra tavuk suyundan tavuk ve diğer sebzeleri çıkarıyoruz. Tavuk suyunu süzgeçten geçirip güzelce süzüyoruz. İçine arpa şehriyemizi atıp, yaklaşık on dk. Kadar şehriyeler pişinceye kadar kaynatıyoruz tekrar. Yumurtalarımızı bir kapta çırpıyor, limon kabuğu rendesini ekleyip, içine limon suyunu çırparak ilave ediyouz. Daha sonra bir kepçe kadar tavuk suyundan alıp, limonlu yumurtalı karışıma ekliyor, ılıtıyoruz. Sonrasında terbiye edilmiş bu karışımı tavuk suyunun içine azar azar karıştırarak ilave ediyoruz. Tavuk suyunun altını kısıyıyoruz iyice ve hafiften karıştırıyoruz birkaç kez. Sonrasında kenara ayırdığımız tavuk etini küçük parçalara ayırarak tavuk suyuna katıyoruz. Sebzeleri de dilimleyip tavuk suyuna ekliyoruz. Artık limonlu tavuk çorbamız servise hazırdır. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  2. #22
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ayran Çorbası Tarifi

    Ayran Çorbası Tarifi Malzemeleri

    • 2 kg. kadar koyun yoğurdu
    • yarım kg. kadar dövme
    • 2 yumurta beyazı
    • bir tutam tuz
    • kıyılmış taze nane

    Ayran Çorbası Tarifi
    Koyun yoğurdumuzu yayıp, üste çıkan yağını alalım. Yumurtanın beyazını ayıralım, tuz ile bilikte çırpalım. Yarım kg. kadar dövmemizi (dane) bir kaç kez yıkayalım. Daha sonra yumurtanın beyazını, yıkanmış dövmemizi yağı alınmış yayılmış koyun yoğurdumuza katalım. Daha sonra büyük bir tencerede ateşe alalım. Sürekli karıştırarak kaynatalım. Dövmelerin pişip yumuşadığını kontrol edelim. Kaynayınca ocağı kısıp bir müddet daha pişirelim. Piştikten sonra ocaktan alıp, üzerine kıyılmış taze nane serpip, servis edelim.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  3. #23
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kremalı Patates Çorbası Tarifi

    Kremalı Patates Çorbası Tarifi Malzemeleri

    • 1 kg. kadar patates
    • 3 yemek kaşığı kadar zeytin yağı
    • 1 yemek kaşığı kadar un
    • yarım demet maydanoz
    • 1 lt. kadar sebze suyu
    • 1 adet pırasa
    • 50 gr. kadar tereyağı
    • 2 yemek kaşığı labne peynir
    • 1 çay kaşığı kadar tuz

    Kremalı Patates Çorbası Tarifi
    Nefis çorbamızı patateslerimizi soyarak başlıyoruz. Soyulmuş patateslerimizi tezgahta küp küp doğruyoruz. Peşinden pırasalarımızı halka şeklinde dilimliyoruz. Patatesleri ve pırasalarımızı tereyağında orta boy bir tencerede alt üst ederek kavuruyoruz. Peşinden sebze suyumuzu ekleyip, orta ateşte kaynatıyoruz. Daha sonra blendır kullanarak yumuşayan sebzelerimizi çorbamızda püre haline getiriyoruz. Başka bir kapta un ve labne peynirimizi karıştırıyoruz. Çorbadan bir kepçe alıp, ılıtıp, sonrasında azar azar karıştırarak püre çorbamıza ekliyoruz. Üzerine kıyılmış maydonozu, tuzumuzu ekliyoruz. Kremalı patates çorbamız servise hazırdır.



    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  4. #24
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ev Yapımı Tarhana Çorbası Tarifi

    Ev Yapımı Tarhana Çorbası Tarifi Malzemeleri

    • 1 litre kadar tavuk suyu veya et suyu
    • 1 yemek kaşığı kadar kuru nane
    • 1 yemek kaşığı kadar kekik
    • 2 yemek kaşığı kadar un
    • 1 yemek kaşığı kadar pul biber
    • 2 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
    • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı taze nane kıyılmış
    • 1 yemek kaşığı kadar krema
    • İsterseniz, kuru domates, kuru biber de ekleyebilirsiniz tarifinize.

    Ev Yapımı Tarhana Çorbası Tarifi
    Bir tencerede unumuzu çevirerek yağda kavuruyoruz. Peşinden et suyumuzu ilave ediyoruz. Sarımsaklarımızı kıyılmış halde ekliyoruz. Kullanacağımız tüm diğer baharatları salça ile birlikte tencereye aktarıyoruz. Sürekli karıştırarak orta ateşte kaynatıyoruz. Kuru biber ve kuru domates kullanacaksak kıyılmış aşamada atıp et suyuyla kaynatmamız gerekiyor. Kaynayınca on dk. kadar kısık ateşte bir süre daha kaynatıyoruz. Ateşten alıyoruz. Nanemizi yağda kızdırıp çorbamıza katıyoruz. Kremayı çorba suyundan bir kepçe alarak ılıtıyor öylece çorbamıza azar azar katıp karıştırıyoruz. Ev yapımı tarhana çorbamız hazırdır.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  5. #25
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi

    Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi Malzemeleri

    • 1 adet havuç
    • 1 adet iri soğan
    • 1 adet iri patates
    • yarım kilo kadar brokoli
    • 1 paket krema

    Yağsız vitaminli güzel bir çorba tarifi. Tüm malzemeleri temizleyip, soyduktan sonra üzerlerini geçecek kadar su ile birlikte orta boy bir tencerede ocağa alın. Yaklaşık yarım saat kadar kaynadıktan sonra brokolileri ve patatesleri kontrol ederek, piştiyse ocaktan alın. Tüm malzemeleri blendırdan geçirin. İstediğiniz gibi koyu yada hafif ayarlayabilirsiniz. İsterseniz sıcak su ile kıvamını açabilirsiniz de. Daha sonra kremayı ilave edip, iyice karıştırıyoruz. Hem lezzetli, hem vitaminli hem de pratik çorbamız hazır. Kremalı Brokoli Çorbası servise hazırdır.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  6. #26
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kişnişli Karnabahar Çorbası Tarifi

    Kişnişli Karnabahar Çorbası Tarifi Malzemeleri

    • yarım demet kadar yeşil soğan
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 yemek kaşığı kadar kişniş
    • 1 yemek kaşığı kadar un
    • 1 tatlı kaşığı kadar muskat
    • 1 kahve fincanı kadar krema
    • 1 yumurta
    • 4 diş sarımsak
    • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
    • 1 adet küp doğranmış soğan
    • 1 orta büyüklükte karnabahar
    • 6 bardak kadar tavuk suyu veya su
    • Tuz
    • Karabiber


    Kişnişli Karnabahar Çorbası Tarifi
    Besleyici çorbamızı yapmak için ilk olark karnabaharımızı yıkayıp, saplarını ayırıyor, yeşil yapraklarını koparıyoruz peşinden de çiçeklerini ayırıyoruz. Büyükçe bir tencerenin içine iki kaşık zeytinyağı ile diş sarımsaklar, küp doğranmış soğanlar orta ateşte çevirilir, sotelenir. Karnabaharın çiçekleri içine eklenir, bir süre birlikte sotelenir. Daha sonra içine 6 bardak kadar tavuk suyu eklenir. Kişniş, karabiber, tuz eklenir. Bir süre bu şekilde kaynar. Daha sonra karnıbaharımız yumuşak hale gelince altı kapatılır. El Blendırından geçirilir. Bir kapta krema ve unu yumurta ile çırptıktan sonra ılıtarak ve karıştırarak çorbamıza ekliyoruz. Peşinden yeşil soğanlarımızın sadece yeşil kısımları ince ince kıyılır, iki kaşık zeytinyağı ile bir tavada renk değişmeden kısa süre sotelenir ve çorbaya eklenir. Kişnişli Karnıbahar çorbamız servise hazırdır.


    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  7. #27
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ACEM ÇORBASI TARİFİ (ÇORBA TARİFLERİ, ÇEŞİTLERİ, ÇORBALAR) (YEMEK TARİFLERİ)

    Malzemeler

    5bardak et suyu

    1bardak haşlanmış nohut

    ½ bardak erişte

    ½ bardak şehriye

    2kaşık yeşil mercimek

    1fincan sıvıyağ

    1adet limon

    1tatlı kaşığı kırmızı biber


    Tarif

    Et suyunu hazırlayın, kaynayınca içine önceden haşlayıp süzdüğünüz nohudu koyun.

    Tuzunu ayarlayın.

    Erişte, şehriye ve mercimeği de ilave edin karıştırarak 20dk pişirin.

    Ufak bir tavada yağı kızdırıp kırmızı biberi serpin.

    Ocaktan (bilgi yelpazesi.net) alarak çorbaya gezdirin.

    Limon sıkıp sıcak olarak servise sunun.

    Afiyet Olsun...

    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

  8. #28
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ARAP AŞI ÇORBASI TARİFİ (ÇORBA TARİFLERİ, ÇORBA ÇEŞİTLERİ) (YEMEK TARİFLERİ)




    Malzemeler:

    1 adet bütün tavuk

    1.5 litre su

    2 çorba kaşığı un

    Yarım kahve fincanı zeytinyağı

    2 çorba kaşığı kırmızı toz biber

    1 çorba kaşığı pul biber

    1 çorba kaşığı salça

    2 adet kesmeşeker,

    Tuz


    Tarifi, Yapılışı (Sıra İle):

    Tavuğu bir buçuk litre suda iyice haşlayın.

    Daha sonra kemiklerini ayırıp,didikleyin.

    Bir tencerede 2 çorba kaşığı un ve yarım kahve fincanı sıvı yağı kavurun.

    Salça ve kırmızı biberleri ilave edin.

    Tavuk suyunu da ekleyin.

    Tuz ve (bilgi yelpazesi.net) sekeri katın.

    Kaynadıktan sonra etleri ilave edin.

    Yanında hamuru ile servis yapın.

    Not: Çorbada kullanılan pulbiber çok acı olmalıdır. Çorbanın acılığı, yanındaki hamur ile dengeleniyor.

    Hamur İçin: 3 su bardağı su, 3 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığın nişasta ve yarım tatlı kaşığı tuzu, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Fazla derin olmayan bir kalıba dökün.Soğuduktan sonra baklava dilimi gibi kesin. Çorbanın yanında küçük tabaklarda servis yapın.
    oLmadı bir çay koy.. Ben bir ömüR..demLenirim

    qözLerinde..!

Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Yuvalama Çorba
    Konu Sahibi aRZuU Forum Çorbalar
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 13.Mart.2014, 21:19
  2. Hamurlu çorba
    Konu Sahibi aRZuU Forum Çorbalar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 23.Şubat.2014, 01:47
  3. Köfteli Yoğurtlu Çorba
    Konu Sahibi aRZuU Forum Çorbalar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 23.Şubat.2014, 01:45
  4. Köfteli Çorba
    Konu Sahibi aRZuU Forum Çorbalar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 08.Şubat.2014, 15:57
  5. 7 Günde 7 Çorba Diyeti
    Konu Sahibi Mavi Forum Diyet
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 07.Şubat.2014, 17:22

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort