Limonlu Tavuk Çorbası Tarifi
Limonlu Tavuk Çorbası Tarifi Malzemeleri
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 2 limonun suyu
- 3 yumurta
- 12 bardak su
- Bir adet kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı kadartuz
- 2 kereviz sapı
- 2 defne yaprağı
- 2 adet ikiye bölünmüş havuç
- 1.5 kg. kadar tavuk,
- 5 adet karabiber tane
- 1 tatlı kaşığı kadar limon kubuğu rendesi
Limonlu Tavuk Çorbası Tarifi
Geniş bir tencerede, tavuğumuzla birlikte, sebzelerimizi, defne yaprağımızı, karabiber ve tuzla orta ateşte kaynatıyoruz. Tavuğumuzu yumuşayana kadar yaklaşık bir buçuk saate yakın kaynatmamız gerekiyor. Daha sonra yumuşayıp piştiğini kontrol ettikten sonra tavuk suyundan tavuk ve diğer sebzeleri çıkarıyoruz. Tavuk suyunu süzgeçten geçirip güzelce süzüyoruz. İçine arpa şehriyemizi atıp, yaklaşık on dk. Kadar şehriyeler pişinceye kadar kaynatıyoruz tekrar. Yumurtalarımızı bir kapta çırpıyor, limon kabuğu rendesini ekleyip, içine limon suyunu çırparak ilave ediyouz. Daha sonra bir kepçe kadar tavuk suyundan alıp, limonlu yumurtalı karışıma ekliyor, ılıtıyoruz. Sonrasında terbiye edilmiş bu karışımı tavuk suyunun içine azar azar karıştırarak ilave ediyoruz. Tavuk suyunun altını kısıyıyoruz iyice ve hafiften karıştırıyoruz birkaç kez. Sonrasında kenara ayırdığımız tavuk etini küçük parçalara ayırarak tavuk suyuna katıyoruz. Sebzeleri de dilimleyip tavuk suyuna ekliyoruz. Artık limonlu tavuk çorbamız servise hazırdır. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz