Diş Beyazlatma İşlemi
Diş beyazlatma işlemi nasıl yapılır?
Diş beyazlatmada, hidrojen peroksit, karbonit peroksit denilen oksijen türevli bazı kimyasal maddeler kullanılır. Bu maddeler, hekim tarafından kullanıldığı koşullarda hastaya hiçbir zaman zarar vermeyen maddelerdir.
Beyazlatma işlemi, diş etleri korunarak ve sadece dişin minesine uygulanarak yapılır. Bu işlemde dişin minesinde, gözle görülmeyen küçük partiküller ağartılır ve genellikle tek seansta uygulanır. Kişinin dişlerinin çok sarı olması halinde, bazen ikinci bir seans yapmak gerekebilir.
Diş beyazlatma süresi
Bu işlemle hasta, 1 saat gibi kısa bir zaman içerisinde sarı dişlerden kurtulup beyaz dişlere kavuşmuş olur. Burada hedef zaten 1 saat gibi bir sürede kişinin daha sağlıklı ve daha güzel bir gülüşe sahip olmasını sağlamaktır.
Ev tipi beyazlatmanın farkı, zamanın daha uzun olmasıdır. Ev tipi beyazlatmada hastadan bir ölçü alınarak ona bir plak hazırlanır. Bu plak kullanılacak ilaçlarla birlikte hastaya verilir. Hasta bunu evde kendisi uygular. Fakat bu işlem yaklaşık 1 hafta-10 gün gibi bir zaman içinde ideal beyazlatma sağlar.
Bu zaman farkı dışına hem ev tipi beyazlatmada hem de muayene tipi beyazlatmada aynı beyazlık elde edilir.
Diş beyazlatma ne tür diş renklenmesinde uygulanır?
Diş beyazlatmanın en başarılı olduğu uygulama, sarı renklerde uygulanan beyazlatmadır. Griye doğru renklenen dişlerin beyazlatılması ise çok daha zordur.
Fakat söz konusu grilik dişlerde iki şekilde görülebilir. Bunlardan birincisi, dişin kendi renginden kaynaklanan griliktir. İkincisi ise, kanal tedavisi görmüş bir dişin renklenerek griye ya da mora yakın bir renk almasıdır.
Kanal tedavisi sonucunda renklenen ve griye dönen dişlerin beyazlatma sistemi daha farklıdır ve çok daha kolaydır. Ancak bütün dişlerin yaygın bir şekilde gri renk olması halinde beyazlatma daha da zorlaşır.
Dişte oluşan sarı ve kahverengi lekelenmelerin beyazlatılması ise nispeten daha kolaydır.