Manüel Diş Fırçası ile Dişler Nasıl Fırçalanır
Sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmanın ilk adımı dişlerinizi doğru olarak fırçalamayı öğrenmektir. Ayrıca bu diş kaybının başlıca nedeni olan diş çürüğü ve diş eti hastalığı riskinin en aza indirilmesine de yardımcı olur.

Başlamadan önce

Manüel diş fırçası ile diş fırçalamanın pek çok metodu olmakla birlikte, her zaman diş hekiminin görüşünün alınması ve onların talimatlarının uygulanması gerekir. Başlangıç olarak, yumuşak kıllı bir diş fırçası ile florürlü bir diş macunu kullanın ve diş fırçanızı her üç ayda bir değiştirmeyi unutmayın.

Günde İki Defa, İki Dakika

Dişlerinizi doğru olarak fırçalamak için, önerilen tekniği uygulayarak dişlerinizi, hem sabah hem akşam, iki dakika süreyle fırçalayın; ağzınızın her bölümüne (üst sağ, üst sol, alt sağ, alt sol) 30 saniye ayırın. Manüel diş fırçalarının çoğunda iki dakikalık kronometreler bulunmadığından, yeterince uzun süre fırçaladığınızdan emin olmak için bir saat bulundurmanız yararlı olabilir.

Diş Fırçasının Duruşu

Diş fırçasını nasıl tuttuğunuz dişin hangi bölümünü fırçaladığınıza bağlıdır.

Dış ve iç yüzeylerle işe başlayın ve 45 derecelik açıyla, diş eti çizgisinin aksi yönde kısa, yarım diş genişliğinde fırça darbeleriyle fırçalayın. Arka dişlere ulaştığınızdan emin olun.

Çiğneme yüzeylerine geçin. Fırçayı düz tutun ve bu yüzeyleri ileri geri fırçalayın.

Ön dişlerinizin iç yüzeylerine geldiğinizde fırçayı dikey olarak hareket ettirin ve fırçanın ucuyla yukarı-aşağı nazik fırça darbeleri uygulayın.

Diş eti çizgisi boyunca nazikçe fırçaladığınızdan emin olun.

Dilinizi arkadan öne doğru süpürme hareketi ile fırçalayarak yiyecek parçalarını temizleyin ve nefesinizi tazelemek için kokuya neden olan bakterileri uzaklaştırın.

Daha ferah bir his için üst damağınızı nazikçe fırçalamayı deneyin.

Doğru fırçalama tekniğini öğrendiniz; şimdi biraz disiplin ile bunu her gün uygularsanız köklü bir alışkanlık haline gelecektir. Dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığını korumanın en kolay yollarından biri budur.