Dişlerde Çürük Tipleri
Dişlerin her gün fırçalanması ve diş ipiyle temizlenmesinden oluşan düzenli bir ağız bakımı rutini ile bakteri plağı temizlenmediğinde dişlerinizde çürük oluşması olasılığı artar. Düzenli olarak diş hekimini ziyaret edin, bu şekilde dişleriniz çürük ve diş eti hastalığı belirtileri dahil olmak üzere herhangi bir problem açısından kontrol edilir.

Tüm çürükler aynı değildir ve diş hekiminiz dişlerinizi muayene ettikten sonra çürüğünüzün tipini söyleyecektir. Çürümenin olduğu alanları doğrulamak için diş hekiminiz röntgen filminden de yararlanabilir.

Üç çürük tipi şunlardır:

Kök çürüğü: Bu çürük tipi ileri yaştaki yetişkinler arasında en yaygın olan tiptir çünkü bu kişilerde diş eti çekilmesi problemi olma olasılığı daha fazladır. Dişlerin köklerinin yüzeyinde ortaya çıkar.

Oyuk ve çatlaklardaki çürükler. Bu çürük tipi arka dişlerin çiğneme yüzeyinde oluşur. Doğru diş fırçalama ile önlenmesi mümkündür; ancak ağız hijyenini sürekli uygulamıyorsanız bu çürük tipi hızla şiddetli bir hal alacaktır.

Düz yüzey çürüğü. Bu çürük tipi, bakteri plağı biriktiği zaman dişlerin dış taraftaki düz yüzeylerinde oluşur. Çürük tipleri arasında en az ciddi olandır ve florür ile tedavi edilebilir. Ayrıca bu tip çürümenin düzenli ve doğru diş ipi kullanımından olumlu yönde etkilendiği de bilinmelidir.

Dişlerinizde çürüme söz konusuysa, dişlerinizi temizlemekten kaçınmamalısınız. Diş ipiyle temizleme ve diş fırçalama sırasında acı duysanız bile, hassas bölgelerden uzak durmamak önemlidir. Yumuşak kıllı bir diş fırçası ve ORAL-B SATINfloss gibi yumuşak bir diş ipi ile ılık su kullanın.