Mutfakta zaman geçiren herkes bilir ki güzel yemek yapmak başlı başına bir yetenek işidir. Yetenek ise zamanla gelişir ve olgunlaşır. Bu süreçte yararlanacağınız pratik çözümlerle işinizi daha da kolaylaştırmak mümkün. 10 adımda mükemmel bir aşçı olmanızı ne yazık ki vaat edemiyoruz size ama bu fikirleri mutfağınızda uygulamaya başlarsanız yemekleri çok daha pratik bir şekilde yapacağınız gerçek!

Maydanoz ve Dereotunu Taze Saklamak İçin

Maydanoz ve dereotunu taze bir şekilde saklamak için onları demet halinde havlu peçeteye sarın. Ardından streç film ile kapladığınız havluyu buzdolabına koyun. Böylelikle maydanozlarınızı çok daha uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz.

Dondurmaktan Korkmayın

Doğru dondurma tekniklerini uyguladığınızda ürünlerin kalitesinde hiç bir değişiklik olmaz. Uzun süre bozulmadan saklamak istediğiniz gıdaları derin dondurucuda bekleterek ilk günkü tazeliklerini koruyabilirsiniz.

Tavuk ve Yumurtalar En Alta

Bakteri bulaşmasını önlemek adına yumurta ve çiğ tavuk ürünlerini buzdolabınızın en alt rafında saklamalısınız. Öte yandan yumurtaları kutusundan çıkarıp yıkadıktan sonra ayrı bir kapta saklamanız daha pratik olacaktır.

Daha Çıtır Börekler İçin

Hazırladığınız börekleri pişirmeden önce 2-3 saat buzdolabında dinlendirmeniz daha çıtır olmalarını sağlayacaktır.

Farklı Renk Kesme Tahtaları Kullanın

Birbirinden farklı ürünleri kesmek için farklı renk kesme tahtaları kullanmalısınız. Aynı zamanda kullandığınız kesme tahtaları ahşap yerine plastik olmalı. Ahşap tahtalar her ne kadar güzel görünseler de temizliği tam olarak yapılamamakta. Et, tavuk, salata için farklı renklerde kullanacağınız plastik kesme tahtaları ile mikrop bulaşmasını önlemek mümkün.

Meyveleri Rahat Bırakın!

Meyvelerin oda sıcaklığında uzun süre taze kalmasını istiyorsanız asla poşet içinde bekletmemelisiniz. Meyveleri poşetten çıkarıp geniş bir tabağa birbirine değmeyecek şekilde dizdiğinizde çok daha uzun süre taze kaldığını göreceksiniz!

Mantar Yıkanmaz

Bilinenin aksine mantarlar yıkanmaz, yıkandığında lezzetini kaybeder. Kullanmadan önce kabuklarını soymanız yeterlidir. Öte yandan mantar pişerken suyunu salacaktır, bu suyun rahatça buharlaşabilmesi adına tencerenin kapağını kapatmamalısınız.

Yeşil Salataları Bıçakla Kesmeyin

Salata hazırlarken yıkayıp kuruladığınız yeşilliklerinizi bıçakla kesmek yerine elle koparmayı tercih ediniz. Böylelikle vitaminler size kalır!

Soyulmuş Patatesleri Saklarken

Soyulmuş ve hemen kullanmayacağınız patatesleri tuzlu su dolu bir kaba alıp bekletmeniz kararmasını engelleyecektir.

Muzları Ayırmayın

Muzları birbirlerinden ayırırsanız küsüp kahverengileşiyorlar, siz bu nedenle onları saklarken bütün halde bırakın, bizden söylemesi....